BMW’s juniorer tog for andet løb i streg sejren i Nürburgring Langstrecken Serie i det, der er denne weekends første af to firetimersløb. Juniorteamet med Max Hesse, Daniel Harper og Neil Verhagen tog det ternede flag efter weekendens første fire timers løb på Nürburgring.

Fra pole position var det ellers Lamborghini og Konrad Motorsport, der slog tonen an i løbet, som blev kørt i tørvejr hele vejen – men som NLS efterhånden også er kendt for, så var der ræs helt til slut. Konrad-Lamborghinien var hurtigt ude af spillet efter en punktering på fjerde omgang i Kesselchen endte med at koste dyrt for den bil.

Konrad Motorsport førte fra start an med Michele Di Martino og Jakub Giermaziak, men der gik ikke lang tid inden en punktering sendte bilen ned i rækkerne – og siden kom flere problemer til for Lamborghini-teamet. Foto: Jan Brucke/VLN

Slutningen blev i stedet en hæsblæsende affære, hvor det med en halv time igen tegnede til, at Falken Porschen med #4 kunne ende som toer foran Walkenhorst Motorsports BMW M6 GT3 #34, mens junior-BMW’en var kørt ude foran.

Men begge biler endte med at blive overhalet på strategien efter de havde kørt med korte stints fra start – og det endte med at lukke Haupt Racing Team med Patrick Assenheimer, Hubert Haupt og Adam Christodoulou i Mercedes AMG GT3 ind på andenpladsen, mens Phoenix Audi med Frank Stippler og Vincent Kolb endte med at runde podiet af.

Feltet i SP9 var i det hele taget lidt amputeret i dagens løb, hvor Manthey Racing og Michael Christensen blandt andet heller ikke var til start.

Henrik Bollerslev og Four Motors fik endelig ram på en længe ventet klassesejr i AT-kategorien. Foto: Four Motors

Klassesejr til Henrik Bollerslev

Set med danske briller blev løbet en længe ventet succes for Henrik Bollerslev og Four Motors i klassen AT for alternative brændstoffer. Teamet har efterhånden en samling andenpladser i skabet, men for teamets Porsche Cayman med #420 på siden var det inden i dag ikke blevet til en klassesejr.

Annonce:

Og det mål lykkedes det for viborgenseren og resten af holdet at opfylde efter at være startet helt i den tunge ende af feltet i tredje startgruppe. På opvarmningsomgangen fulgte en advarselslampe, og teamet tog ingen chancer: Så bilen endte med at komme på banen med kolde dæk og som nummer 144 – eller på godt dansk nummer sjok.

Det lykkedes til gengæld med stenhårdt arbejde at hente det tabte på de fire timer, og facit blev en samlet 38. plads og endnu vigtigere den første klassesejr til projektet.

Også Christina Nielsen fik en tur på podiet i dag. Nielsen er nu at finde i den GT4-racer i SP8T-kategorien, som hele året har været målet, men har skiftet WS Racings Audi R8 GT4 ud med en BMW M4 GT4 fra Yeeti Racing. Det blev en god premiere i BMW’en, som Nielsen, Celia Martin og Domenico Solombrino førte til en andenplads i klassen.

Sejr blev det også til for Kaj Schubert og Lucas Daugaard, som med Team Young KRS Danes landede fjerde sejr i træk i V5-klassen.

Vi er desværre ikke i besiddelse af en komplet resultatliste, men vi opdaterer så snart vi ved mere om de øvrige danske deltageres resultater.

Denne weekends NLS er desuden en double header, og derfor er der fire timers løb klar til jer i morgen igen – det er fra 12.00 på Youtube og Facebook under Nürburgring Langstrecken Serie.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply