Så er det officielt – BMW M Motorsport er i 2023 tilbage i toppen af sportscars med en ny prototype. Som vi kunne skrive i går, så var annonceringen lige op over, og her til eftermiddag har BMW sendt bekræftelsen af, at man sigter efter den amerikanske løsning i LMDh. Dermed er BMW tilbage på gridden i spidsen af løb som Daytona, Sebring og Petit Le Mans. Endnu er der ikke officielt nogen udmelding om man også agter at tage turen fra IMSA over til Le Mans i 2023 – men en forsigtig forudsigelse herfra er, at det nok kommer til at ske.

Det var direktøren for BMW M GmbH, Markus Flasch, som i går på Instagram for alvor pustede til hypen, og han glæder sig selvsagt over at kunne sende det tyske mærke tilbage til toppen af sportscars.

Annonce:

– BMW er tilbage på den store scene. Med engagementet i LMDh vil BMW M Motorsport kæmpe om generelle sejre i verdens førende langdistanceløb fra 2023. Vi har fuldt fokus på denne opgave, og BMW har med sin succesfulde forhistorie i prototyper og Le Mans-sejren i 1999 en fantastisk historie, som vi vil genoplive i en moderne prototype. LMDh er et stærkt koncept, som sikrer fuld omkostningskontrol og en lang række mulige serier, herunder IMSA i Nordamerika, som er et ekstremt afgørende marked for BMW M. Vi kan ikke vente med at komme i gang med dette projekt!

LMDh-reglementet er en hybrid-prototype, som producenterne selv laver motoren til, mens det elektriske system og transmissionen er standarddele. Chassiset ligeså. BMW’s annoncering går på, at man vil stille med to fabriksbiler i IMSA i 2023 – men hvem der skal køre dem, er endnu ikke på plads.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Skriv et svar