IMSA Weathertech Sportscar Championship er efter en måneds pause tilbage i denne weekend, hvor det går løs med sæsonens korteste løb. 100 minutter, eller en time og 40 minutter er løbet på øen Belle Isle ud for Detroit på, og det køres samtidigt med et mindre felt end vi ser til mange af de øvrige afdelinger i serien.

DPi, GTLM og GTD er de tre klasser til start, og vi mangler derfor det traditionelt store og hårdt kæmpende felt i blandt andet LMP2, ligesom LMP3 heller ikke er med i denne weekend. De er imidlertid med igen næste gang, når det går løs på Watkins Glen i slutningen af juni måned.

Annonce:

Løbet i Detroit er imidlertid en stærk mulighed for Kevin Magnussen og Chip Ganassi Racing for at køre sig på sejrslisten. Efter en sæsonstart, hvor teamet i januar var minutter fra at åbne året med sejr på Daytona, er det indtil videre blevet til en stribe femtepladser for Cadillac-teamet, som virkelig må tørste efter at få det hele til at klappe. Farten har unægteligt været der gennem sæsonens første tre afdelinger, men straffe og uheld har hver gang kostet Magnussen og Chip Ganassi et gennembrud.

Acura er forsvarende vindere på Belle Isle, men det var med Team Penske, som ikke længere kører i serien. Acura er også mesterskabsførende i øjeblikket med Wayne Taylor Racing, som har Felipe Albuquerque og Ricky Taylor som kørere.  Foto: IMSA/Barry Cantrell

Magnussen bliver også weekendens eneste danske kører i Detroit, da LMP2 står over, og Team Hardpoint EBM kører med en enkelt bil igen denne gang. Dermed står Christina Nielsen over, mens Katherine Legge og Rob Ferriol kører Porschen med #88 på siden. Legges engagement i IMSA var desuden med til at åbne for, at Michelle Gatting kører FIA WEC for Iron Dames denne weekend, hvor Gatting er stand-in for netop Katherine Legge.

Løbet i Detroit blev ikke kørt i 2020, og Acura er i kraft af deres sejr fra 2019 forsvarende vindere af Detroit Grand Prix, da Team Penske dengang vandt løbet. DPi-racerne er desuden alene om at køre om officielle mesterskabspoint, da løbet for GT Daytona-bilerne er en del af Weathertech Sprint Cup, som afgøres over to løb.

Kevin Magnussen og Renger van der Zande har gennem året haft farten i DPi-klassen, men straffe og uheld har indtil videre kostet det helt store gennembrud. I denne weekend er der en frisk chance. 

Det hele kan som altid følges live på www.imsa.com/tv og på Viaplay, samt på www.radiolemans.com. Livetiming findes hos Alkamelsystems på følgende link:
https://livetiming.alkamelsystems.com/imsa?fbclid=IwAR3xuLSdZyfWGncPwv7vJqaiXjNAZVcxF4pTJcAxBG3wb5nVC6MWCnIg8qk

På streamen er der i aften, (fredag, red.) kvalifikation fra klokken 21.30, mens løbet lørdag aften kan følges fra klokken 23.10.

Vil du vide mere om IMSA, så er her en sæsonguide, som vi lavede i starten af året og løbende har holdt ved lige.

Guide: Alt du skal vide om IMSA Weathertech Sportscar Championship

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Skriv et svar