It’s (Virtual) Race Week! I weekenden køres den blot anden udgave af Le Mans Virtual, der samtidig er sæsonafslutningen på serien ‘Le Mans Virtual Series’. Serien har kørt siden starten af september sidste år, hvor kørere og teams har kæmpet om den store pengepræmie på 250.000 dollars svarende til 1,6 millioner danske kroner. Seriens kalender har budt på fire afdelinger, hvoraf denne udgave af Le Mans Virtual bliver den femte og dermed sæsonfinale.

Virtual Le Mans fik premiere i juni 2020, da ACO bragte det første virtuelle Le Mans på banen som erstatning for den corona-udskudte, virkelige udgave, der skulle have været kørt i juni 2020.

Annonce:

I stedet blev Le Mans Virtual til – og det blev en succes. Le Mans Virtual blev – som vi kender det i virkeligheden – arrangeret af franske ACO, som i år har allieret sig med Motorsport Games om at gøre begivenheden endnu større.

Den er imidlertid blevet flyttet: Finalen skulle have været kørt på Autosport International-messen i NEC i Birmingham, men grundet coronapandemien har man flyttet det hele ud bag skærmene igen. Hovedstudiet får i stedet base i Paris den kommende weekend.

På banen kommer vi til at se en god blanding af topnavne fra virkelighedens såvel som internettets motorsport. Herunder blandt (mange) andre F1-verdensmester Max Verstappen og Indycar-mester Alex Palou.

Her på Boxengasse dækker vi løbet med et par opdateringer når de lige passer ind, samt med en opsummering på kvalifikationen, der køres fredag aften.

Seriens kalender kan ses her:

4. september – 4 Hours of Monza

16. oktober – 6 Hours of Spa-Francorchamps

13. november – 8 Hours of Nürburgring

18. december – 4 Hours of Sebring

15.- 16. januar – 24 Hours of Le Mans

Danskere til Virtual Le Mans

På Boxengasse har vi stort fokus på danske kørere og teams i ind- og udland, og derfor ligger vores største fokus på danskerne i den virtuelle løbsweekend. Nedenfor er der lavet en lille liste med de danske navne, der skal i aktion i weekenden.

Set med danske briller var der i øvrigt metal til to biler i premiereudgaven tilbage i 2020. Jesper Pedersen og ByKolles gjorde et stærkt comeback efter problemer med et rat tidligt i løbet, mens det i GTE blev til en andenplads i 2020 for Lasse Sørensen og Nicki Thiim. 

Lasse Sørensen (Racer), Prodrive ESports #84, GTE

Jesper Pedersen (Gamer), Floyd ByKolles Burst #4, LMP

Dennis Lind (Racer), Red Bull Racing Esport #111, GTE

Nicklas Nielsen (Racer), Kasper Stoltze (Gamer), FDA Esports Team #51, GTE

Frederik Rasmussen (Gamer), Red Bull Racing Esports #11, LMP

Martin Hemmingsen (Gamer), Tesla R8G Esports #888, GTE

I juni 2020, da det meste af verden var midt i den store corona-lockdown, kørte ACO det første Le Mans Virtual. Nu er der nyt fra den front – et nyt Le Mans Virtual er undervejs, og ditto er et egentligt WEC-spil også på vej. Foto: Xynamic Automotive Photography

Bagom Le Mans Virtual

Le Mans Virtual 2022 køres på computerspillet rFactor2, og kan kun spilles på en computer – ingen konsol (PlayStation el. Xbox). Nøjagtigt som i virkeligheden skal der skiftes kørere, pittes og der kan naturligvis også køres galt og biler kan udgå og skades men repareres under en tur i pitten – ligeså dækslid og brændstofforbrug bliver en del af oplevelsen. Derudover skifter vejret også, samt nattens måneskær også kommer til syne.

Af weekendens 200 deltagere i 50 biler er LMP2 og GTE de eneste klasser vi bliver præsenteret for. I GTE-klassen er det Aston Martin Vantage GTE, BMW M8 GTE, Corvette C8.R, Ferrari 488 GTE og Porsche 911 RSR GTE der skal vises frem på de franske veje – i LMP2-klassen er det Oreca 07-modellen der køres med.

Udover pengepræmien på 250.000 dollars, svarende til 1,6 millioner danske kroner, ligger der også 50 point klar på kontoen til vinderen. En andenplads belønnes med 36 point, 30 point for tredjepladsen, 24 point for fjerdepladsen, 20 for femtepladsen, 16 for sjette, 12 for syvende, otte for en ottendeplads, fire for en niendeplads og til sidst to point for en tiendeplads.

Deltagerne skal sørge for god internetforbindelse, da en mistet forbindelse koster holdet en returnering til pitten, hvis ellers forbindelsen til serveren kan genoprettes. Der er krav om PC, rFactor2 og et sæt rat og pedaler for deltagelse.

Program for weekend – sådan ser du med

Fredag

19:10-19:30 – GTE kvalifikation
19:40-20:00 – LMP Kvalifikation

Lørdag/Søndag

14:00-14:00 – Le Mans Virtual 2022

Siden torsdag har der været træninger og et enkelt testløb – ingen af delene blev streamet.

Der er til gengæld gratis livestream af Le Mans Virtual igen i år – du skal blot sørge for en god internetforbindelse, og så er den hjemme. Her et par links til et par streams:

Fredag aften kl. 19:00 starter streamen til kvalifikationen:

 

Lørdag kl. 13:30 starter streamen til løbet:

 

 

Eventet kan også ses på Facebook: https://www.facebook.com/lemansvirtual/.

Annonce:

Forfatter: Johan Moestrup

Jeg er en 17-årig tiendeklasses-elev med kæmpe passion for motorsport. Mit fokus på Boxengasse er formel-bilerne, men jeg er også stor fan af IMSA, WEC og ELMS.

Leave a Reply