Honda Indy Grand Prix of Alabama på Barber Motorports Park i Birmingham, Alabama. Det var menuen søndag aften dansk tid, da Indycar ramte sæsonens fjerde afdeling.

Trods store varsler for regn både lørdag aften dansk tid og store dele af søndag, var det kun Indy Lights med Christian Rasmussen og Benjamin Pedersen der fik lov at prøve kræfter med vandet som udfordring på de 3.808 kilometers racerbane.

Annonce:

Det var med hollandsk pole position i form af Rinus VeeKay fra Ed Carpenter Racing (Chevrolet) efterfulgt at Arrow McLaren SP’s Pato O’Ward (Chevrolet), Alex Palou fra Chip Ganassi Racing (Honda) og Christian Lundgaard på en 14. plads da det grønne flag røg i vejret, og satte gang i 90 omganges racerløb på sæsonens første roadcourse. Starten blev lidt af en fuser, da flere kørere i fronten af feltet lå ude af rækkefølgen, og derfor var det det gule flag der røg i vejret i stedet for det grønne. Det gav en ekstra formationsomgang, men fra anden omgange gik vi i fuldt grønt.

Polesitteren Rinus Veekay havde fuldstændig styr på starten og lagde hurtigt lidt distance mellem ham og Pato O’Ward. Der blev ikke ændret meget i placeringerne i starten, men lidt tumult bagi forårsagede et par rokeringer. Callum Ilott (R) fra Juncos Hollinger Racing (Chevrolet) havde imponeret stort i kvalifikationen hvor han nåede til Fast 12, og i starten af løbet gik han fra en 11. plads til en ottendeplads på de første fire omgange – også Andretti Autosports Romain Grosjean fik en god start og var flyvende i de første par omgange.

Rinus VeeKay fra Ed Carpenter Racing med Chevrolet som motorleverandør. VeeKay startede på pole position, men måtte nøjes med en tredjeplads, da hollænderens strategi fejlede. Var det lykkes ham at tage det ternede flag var det blot anden anden gang i karrieren. Foto: Joe Skibinski/Penske Entertainment

Gode (og vilde) dueller

Der var kørt 33 omgange da indtil Callum Ilott (R) røg i grusset efter en duel med Helio Castroneves fra Meyer Shank Racing i sving 7-8, og det betød safety car. På omgang 36 fik vi igen grønt flag, og Rinus VeeKay gjorde kunsten efter som på den anden omgang, hvor han hurtigt lagde meter ned til Pato O’Ward der lykkes med en god strategi i løbet, og blev sejrsherre.

Kollisionen var ikke de eneste problemer Helio Castroneves fik rodet sig ud i, da en duel med Chip Ganassi Racings (Honda) Jimmie Johnson resulterede i en drive through-penalty til brasilianeren der efterlod sig en lang klagesang over radioen.

Starten på løbet. Billedet er taget lige efter, at det grønne flag blev vist. Foto: Chris Jones/Penske Entertainment

For Christian Lundgaard blev resultatet heller ikke det han håbede, men trods alt var han tæt på at gå videre i kvalifikationsformatet for første gang i år.

Resultat

Foto: Penske Entertainment

Highlights

Vi er netop gået ind i maj måned, der byder på store begivenheder i NTT Indycar Series. I næste uge er det tid til GMR Grand Prix på Indianapolis Motor Speedwayds roadcourse-layout, hvor Christian Lundgaard debuterede for RLL i 2021, og kvalificerede som nummer fire i Firestone Fast Six.

Når den løbsweekend får sin afslutning forlader Indycar ikke Indianapolis, der vanen tro baner vejen for dette års Indianapolis 500, der både byder på masser af testdage samt en hel weekend med kvalifikationsdage. Du kan få (lidt) af overblikket her.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Annonce:

Forfatter: Johan Moestrup

Jeg er en 17-årig skoleelev bosat i det østjyske, med kæmpe passion for motorsport. På Boxengasse er mit fokus primært på NTT Indycar Series og Formel 3 samt danskere i udlandets Formel 4 og Formel 5 - dertil følger jeg også endurance racing tæt.

Leave a Reply