I aften dansk tid – klokken 18.00 for at være mere præcis, går det løs med sæsonfinalen i IMSA Weathertech Sportscar Championship, som er det traditionsrige Petit Le Mans på Road Atlanta. Løbet har ekstra stor dansk deltagelse med hele fem danske kørere – én i hver klasse.

Kvalifikationen sent lørdag aften dansk tid endte med pole position til Felipe Nasr og Action Express Racing, som er den ene titelkandidat – og faktisk blev kvalifikationen en, som åbnede mesterskabet en smule mere, for den førende bil i DPi, WTR’s Acura, starter sidst i DPi. Derfor er differencen mellem de to biler lige blevet kappet 11 point på baggrund af kvalifikationen.

Annonce:

Felipe Nasr tog sæsonens sidste pole position for Action Express Racing. Foto: IMSA

Toer på gridden blier Mazdas #55, som markerer sin afsked med serien, mens Sebastien Bourdais var tredjehurtigst for JDC-Miller Cadillac og Kevin Magnussen firer for Chip Ganassi Racing.

Kevin Magnussen satte tiden for CGR og de starter som nummer fire. Her et skud fra autografsessionen – der er rigtig, rigtig mange fans på lægterne i Atlanta denne weekend. Foto: IMSA

Pole position til Mikkel Jensens PR1/Mathiasen Motorsports

I LMP2 blev det til en ny pole position for Mikkel Jensens mesterskabsførende PR1/Mathiasen Motorsports. Ben Keating satte igen tiden i LMP2, da det er en regel, at bronzekørerne skal sætte tiden. Det gik fint for Keating, som dog spandt undervejs. Keatings tid var dog god nok til at slå WIN Autosports Steven Thomas med 0,354 sekund, og derfor starter Mikkel Jensen og teamet med de bedste kort på hånden i forhold til at sikre den amerikanske titel i klassen.

LMP3 er med igen denne weekend, og her blev det mildest talt en rodet affære med en afbrydelse undervejs i sessionen. United Autosports’ unge, tyske håb, Niklas Krütten, tog pole position, mens svenske Rasmus Lindh satte tiden for Performance Tech – samme bil, som Malthe Jakobsen også er en del af denne weekend. Lindh var ellers tæt på, og kørte bare 0,086 sekund fra pole position.

I LMP3 satte svenske Rasmus Lindh tiden i den LMP3-racer fra Performance Tech Motorsports, som Malthe Jakobsen er med i denne weekend. Lindh var næsthurtigst i LMP3, og teamet starter derfor på første række i Jakobsens amerikanske debut. Foto: IMSA

Men der blev holdt på i klassen, hvilket også kostede Lindh en tur udenfor asfalten undervejs. Værre gik det dog for Max Hanratty fra FastMD Racing, som spandt af banen og kostede en afbrydelse, mens et skadet ophæng kostede Josh Skelton og WIN Autosport deres kvalifikation.

Frederic Makowiecki satte tiden for Porsche #97, men Michael Christensen og teamet har lidt arbejde foran sig, for de starter som nummer fire i aften, dansk tid. Foto: IMSA

I GT-klasserne var der også tæt kamp. BMW siger farvel til M8 GTE i IMSA med pole position – Jesse Krohn satte bedste tid foran Matt Campbell i Weathertechs ene Porsche, mens Antonio Garcia tog tredjebedste tid til Corvette, og Frederic Makowiecki fjerdebedste i den Weathertech Porsche, som han deler med Michael Christensen.

Frederik Schandorff kom på det absolut senest mulige udkald med på Inception Racings McLaren 720S GT3 denne weekend i Petit Le Mans, men danskeren blev den, der skulle sætte tiden i GT Daytona. Schandorff og teamet åbner fra 9. position i dag. Foto: IMSA

I GT Daytona er Frederik Schandorff i aktion denne weekend for McLaren-teamet Inception Racing. Det blev imidlertid pole position til en Lamborghini, da Madison Snow satte bedste tid i kvalifikationen for Paul Miller Racing foran Benjamin Hites i NTE Sports Audi R8 med #42 på siden. Schandorff satte tiden for Inception Racing og de starter som nummer ni i aften.

Kig med!

Det hele kan som altid følges live på www.imsa.com/tv og på Viaplay, samt på www.radiolemans.com.

Løbet starter lørdag klokken 18.10 dansk tid og Viaplay blænder op fra 18.00 med Christina Nielsen som ekspert.

Vil du vide mere om IMSA, så er her en sæsonguide, som vi lavede i starten af året og løbende har holdt ved lige.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply