Kevin Magnussen tog her til aften dansk tid sin første og Cadillac Chip Ganassi Racings første pole position i denne sæson i IMSA Weathertech Sportscar Championship. Teamet har fundet sig godt til rette på den 3,8 km lange bybane i Detroit, og toppede en stærk anden træning, hvor teamet var hurtigst af alle, med også at gentage kunststykket i kvalifikationen.

Egentlig var det længe en anden Cadillac i form af JDC Miller Mustang Sampling-raceren, som førte an, men Tristan Vautier fik med cirka fem minutter tilbage oversatset og endte i muren. Når man er årsag til et rødt flag i en kvalifikation i IMSA mister man samtidigt sin bedste tid, og franskmanden endte derfor som nummer fem, mens Kevin Magnussen i kraft af sin bedste tid 1.20.031 endte på toppen – to hundrededele bedre end Mazdas Harry Tincknell på andenpladsen. At dømme efter kvalifikationen kan dette godt blive weekenden, hvor Acura ikke længere sidder solidt på tronen i Detroit – dengang vandt Team Penske med Acura-raceren, mens løbet i fjor blev aflyst grundet corona.

Annonce:

Kevin Magnussen og Chip Ganassi Racing har hele sæsonen haft farten – men det er ikke blevet til en pole position før nu. Foto: IMSA

Umiddelbart har Acura lidt at se til i morgen, lørdag. Acuras biler fra Wayne Taylor Racing og Meyer Shank Racing starter henholdsvis som nummer fire og seks i morgen, når løbet på 100 minutter køres.

I GT Daytona starter Audi på pole, da Richard Heistand tog pole position for CarBahn with Peregrine Racing foran Vasser Sullivan Racings Lexus RC-F GT3 med #12 på siden, mens det i den pointgivende Q2 endte med bedste tid til Acura og Dominik Farnbacher for Compass Racing – foran Ross Gunn for Aston Martin og Heart of Racing.

I GTLM-klassen er der kun de to Corvetter til start denne weekend, og det endte med pole for Nick Tandy i #4 foran Jordan Taylor.

Det hele kan som altid følges live på www.imsa.com/tv og på Viaplay, samt på www.radiolemans.com. Livetiming findes hos Alkamelsystems på følgende link:
https://livetiming.alkamelsystems.com/imsa?fbclid=IwAR3xuLSdZyfWGncPwv7vJqaiXjNAZVcxF4pTJcAxBG3wb5nVC6MWCnIg8qk

Løbet streames lørdag aften fra klokken 23.10 dansk tid.

Vil du vide mere om IMSA, så er her en sæsonguide, som vi lavede i starten af året og løbende har holdt ved lige.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Skriv et svar