Bastian Buus fik en godkendt debut for BWT Lechner Racing i Porsche Supercup i regnen på Imola søndag. Den unge dansker kører i år et tætpakket program med F1-supportklassen Porsche Supercup som kronen på værket, og fik med weekenden på Imola en særdeles fornuftig start på sin jagt efter seriens rookie-titel. For med femtepladsen åbnede Buus med sejr i netop det regnskab.

Specielt Larry Ten Voorde havde nok at se til i sine spejle gennem løbet på Imola. Bastian Buus lagde et benhårdt pres på den dobbelte Supercup-mester, men danskeren måtte strække våben, da en lille kørerfejl kostede to pladser undervejs. Foto: Porsche

Bastian Buus lagde lørdag ud med at kvalificere sig som nummer tre, og stod derfor også fra start med gode kort på hånden til en start, hvor regnen hamrede ned over banen. Her kom Dylan Pereira og Larry Ten Voorde bedst afsted fra position ét og to, men Buus var hurtigt oppe at markere sig, og fik hurtigt en god fight i gang med netop Ten Voorde om andenpladsen, mens Pereira hurtigt drog fordel af frit udsyn og kampen mellem Buus og Ten Voorde til at slå et hul i spidsen.

Annonce:

Hollandske Larry Ten Voorde kom til gengæld på arbejde gennem hele løbet, og kæmpede længe med Bastian Buus inden en lille kørerfejl kostede Buus to pladser og sendte ham ned som femmer. Kort efter fortsatte Ten Voordes forsvar mod Harry King, mens Bastian Buus tog kampen op fra 5. position, men koldingenseren blev gang på gang afvist af Laurin Heinrich på de sidste par omgange af løbet.

I kraft af sejr til Dylan Pereira og femtepladsen til Bastian Buus tog BWT Lechner Racing sejren både generelt og for rookies. Foto: Porsche AG

Facit for Buus blev derfor en femteplads efter Laurin Heinrich – og nok så vigtigt – en debutsejr i rookiemesterskabet. Den generelle sejr gik til Dylan Pereira, som satte sig på føringen hele vejen – fulgt af Larry Ten Voorde og Harry King.

Porsche Supercup holder nu knap en måneds pause og er tilbage i forbindelse med Formel 1-grandprixet i Monaco den 26-29. maj.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply