Kevin Magnussens hurtige indhop i Indycar til denne weekend som erstatning for Felix Rosenqvist er kommet meget brat og uden de store forberedelser for danskeren – og det blev også lidt historien om kvalifikationen til løbet på Road America.

Magnussen, som er tilbage hos McLaren til denne weekends løb, var med i første af to kvalifikationsgrupper på banen. I Indycar er kvalifikationen på gade- og her roadcourses indrettet sådan, at bilerne er inddelt i to hold af 12, som først kører en session hver. Her går de bedste seks fra hver gruppe videre til en ny kvalifikationsrunde, mens de, der ikke klarer cuttet, bliver placeret ind på gridden.

Annonce:

Kevin Magnussen kom med i weekendens REV Group Grand Prix på Road America på absolut sidste udkald, da McLarens Felix Rosenqvist ikke kunne nå at blive klar efter sit monstercrash i Detroit sidste weekend. Foto. Chris Owens/Indycar

Begrænset træning gjorde en klar forskel

Den ganske begrænsede træningstid i Indycar gav Kevin Magnussen i alt 18 omgange til at vænne sig til den nye racer, og Magnussen var således heller ikke helt konkurrencedygtig i sin første session.

Magnussen startede fornuftigt ud og var syver efter sit første forsøg, men siden fandt de andre mere fart, og det kunne Magnussen og McLaren ikke matche direkte.

Kevin Magnussen gik således ikke videre fra første runde, og starter som nummer 21 på gridden i morgen, når der søndag aften dansk tid køres på Road America. I sessionen var særligt Colton Herta og Alex Palou toneangivende og Herta endte således som hurtigste mand foran Palou og Sebastien Bourdais.

Efter session 2 stod det desuden også klart, at Kevin Magnussen starter lige mellem to andre ex-F1-kørere. Max Chilton starter P20 og Takuma Sato P22.

Foto: Chris Owens/Indycar.com

En stejl læringskurve

Til NBC Sport forklarede Magnussen efterfølgende, at der var mere at hente – og at han glæder sig til at køre søndagens løb og tage kampen op:

– Det har været en meget stejl og hurtig læringskurve, den her. Jeg er ikke så tilfreds med min kvalifikation, for jeg fik ikke det optimale ud af mine omgange, men det må man tage med. Jeg ser bare frem til at køre løbet og lære en masse, for jeg ville ønske, at jeg havde haft lidt mere forberedelse, forklarede han og tilføjede:

– Du får to gange 45 minutters træning og som rookie har du også et sæt dæk mere – men det er stadig ret begrænset, hvor meget du kan nå at køre, og jeg havde 18 omgange i bilen inden kvalifikationen. Var det lykkedes at binde omgangene bedre sammen, så havde jeg været længere fremme – men sådan er det, lød det fra Kevin Magnussen efter kvalifikationen.

Pole til Josef Newgarden

I den videre kamp om top 12 og en plads den direkte shootout om top seks på gridden, lagde Colton Herta ud i samme høje tempo som i første session, men blev siden toppet af Simon Pagenaud og dernæst Will Power. På de sidste forsøg gav Herta igen, men blev toppet af Jack Harvey, mens Josef Newgarden, Simon Pagenaud, Alex Palou og Will Power gik videre til top 6.

Romain Grosjean endte lige udenfor og starter som nummer syv i morgen, mens Top 6-shootouten endte i pole position til Josef Newgarden, som tog bedste tid lige foran Colton Herta og Jack Harvey. Top seks afrundes af Will Power, Alex Palou og Simon Pagenaud.

Herhjemme kører Indycar på TV3 Max og kan ses live fra klokken 18.00 søndag.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Skriv et svar