SPA-Francorchamps er om nogen en bane, der altid kan vende op og ned på en sæson og et mesterskab. Det måtte Michelle Gatting også sande i den forgangne weekend, hvor den belgiske F1-bane var sæsonens næstsidste stop i Ferrari Challenge Europe.

Gatting lå nemlig til at kunne øge sit 41 point store forspring i titelræset så meget, at mesterskabet allerede kunne sikres i Belgien, men sådan gik det ikke. Elektriske problemer spillede ind midt i weekendens første løb, hvor danskeren startede fra tredjepladsen. Det endte også med en tredjeplads for Gatting, men undervejs begyndte bilen at tabe moment det samme sted på banen hver gang.

Annonce:

I stedet blev det hjemmesejr i race 1 for belgiske John Wartique, som tog sejren foran Niccolò Schirò, som en overgang var treer efter Gatting, men siden nåede Schirò tilbage på andenpladsen.

John Wartique vandt race 1 på hjemmebane i Belgien. Foto: Ferrari Races

Mellem race 1 og 2 forsøgte Michelle Gattings Scuderia Niki med alle midler at finde fejlen på bilen, men det gik hverken værre eller bedre end at problemet gentog sig til søndagens kvalifikation, hvor bilen gik i nødprogram og Gatting måtte køre i pit med en startplacering som nummer 20. Teamet valgte herefter at skifte bilen ud, og race 2 blev derfor en lang opkørsel for Gatting, som tog en ottendeplads og fire point til titelkampen med sig, mens Niccolò Schirò dominerede i søndagsløbet og vandt det.

Facit er imidlertid at Gatting fortsat fører i titelkampen med 29 point – og til finalen på Mugello i november er der 34 på spil.

I Trofeo Pirelli Am blev det en svær start på weekenden for Formula Racings Christian Brunsborg. Brunsborg åbnede fra en plads i den tunge ende af gridden, men kørte sig frem som sekser i første løb, mens andet løb også blev en svær omgang for ham. Facit er, at Sergio Paulet går i spids af Trofeo Pirelli Am efter dobbeltsejr og nu har 134 point samlet mod Brunsborgs 121.

Highlights Race 1

Highlights Race 2

 

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply