FIA WEC er klar til sin første double header i seriens historie, når WEC denne weekend tager hul på løb ét af to i Bahrain. Næste weekend følger 8 Hours of Bahrain, mens det i morgen, lørdag er 6 Hours of Bahrain.

Helt som ventet bliver det med Toyota på pole position – Brendon Hartley tog bedste tid i #8, og scorede dermed lidt point til at reducere det, bilen er bagud i forhold til søsterbilen med startnummer 7, mens Alpines racer starter som nummer tre efter Andre Negrao fik sin hurtigste omgang fjernet for track limits.

Annonce:

Pole til #8 – Brendon Hartley satte tiden.

Mens Hypercar bliver et anliggende indenfor Toyota, så er titelfighten noget mere åben i resten af feltet. I GTE Pro åbner Porsches #92 på pole med den tid, som Kevin Estré satte – men det var helt tæt mellem Porsches to biler i toppen. Den anden Porsche, #91, endte bare 0,034 sekund efter, mens Ferraris udfordrere skal ud at finde noget spændende over natten. AF Corses nærmeste bud var 1,18 sekund fra Porscherne.

LMP2 er på papiret den klasse med den mest åbne mesterskabsduel. JOTA Sports Tom Blomqvist tog pole position til den mesterskabsførende bil, men mistede faktisk sin bedste omgang på tracklimits. Næstbedste var dog godt nok til pole for Blomqvist, som slog Felipe Albuquerques forsøg hos United Autosports, mens Jota Sport også har tredjepladsen på gridden i LMP2 takket være Antonio Felix Da Costa. High Class Racing åbner som nummer 10 i klassen.

Ferrari var pressede i LMGTE Pro, men i Am blev det til pole position ved Rino Mastronardi og Iron Lynx. Foto: FIA WEC

I LMGTE Am blev det til gengæld til pole for Ferrari, da Rino Mastronardi tog bedste tid for Iron Lynx foran Paul Dalla Lanas Aston Martin. Egidio Perfetti satte tredjebedste tid, og skal vi runde de danske islæt i klassen, så åbner AF Corses mesterskabsførende #83, som Nicklas Nielsen er en del af, fra 8. position på en tid af Francois Perrodo, der også fik slettet sit bedste forsøg. Endelig er der japanske Car Guy Racing, der har Mikkel Jensen som en del af teamet – de åbner som nummer 13 og sidst i LMGTE Am-feltet.

6 Hours of Bahrain køres lørdag med start klokken 10.00 dansk tid – se vores optakt her!

Optakt: Titler på spil – FIA WEC’s første double header venter i weekenden

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply