Der er tale om en lille dansk tilbagegang, når engelske Oulton Park til april lægger asfalt til premieren på årets British GT-mesterskab. Jan Jønck er nemlig ikke på den ellers rekordstore liste over teams og kørere til årets sæson. Ikke mindre end 38 biler ventes til start i det kombinerede GT3- og GT4-felt i det engelske.

De tre øvrige danskere, der også kørte British GT i fjor, har alle fået genvalg – og alle kører i år for Aston Martin i forskellige teams. Der er tale om Nicki Thiim, som fortsætter samarbejdet med TF Sport – med hvem, han i øvrigt scorede en samlet tredjeplads i kørernes mesterskab.

Annonce:

Marco Sørensen fortsætter også i det britiske mesterskab, men har skiftet team. I stedet for TF Sport tørner nordjyden i denne sæson ud for Beechdean AMR, som forleden kunne præsentere farverne på årets racer. Den skal Marco Sørensen i øvrigt dele i British GT med Andrew Howard, der er medstifter af isfirmaet Beechdean Ice Cream og teamchef for Beechdean AMR.

British GT er i øvrigt langt fra den eneste opgave, som Andrew Howards team har i denne sæson – i år er teamet også at finde i ELMS og Le Mans Cup for første gang.

Isproducent, teamchef og racerkører Andrew Howard får i år Marco Sørensen som holdkammerat hos Beechdean AMR. Foto: Beechdean AMR via Twitter.

Ny bil og team til Matthiesen

Patrik Matthiesen er også at finde i British GT igen, men til i år bliver det i en Aston Martin i seriens GT4-klasse. Skiftet fra HHC Motorsport til Optimum Motorsport blev annonceret den 28. februar, og det kan du læse mere om herunder.

Patrik Matthiesen klar til British GT4 for britisk vinderteam

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply