Mens Audi Sport i går, mandag, annoncerede, at man er på vej tilbage til sportsvognsracing såvel som en ny satsning i Dakar Rally, så er der netop kommet mere dystre toner ud af naboernes motorsportsafdeling hos Volkswagen.

Volkswagen AG har nemlig valgt, at Volkswagen Motorsport GmbH skal integreres i selve VW, og at motorsportsaktiviteterne stopper helt. I stedet vil de 169 ansatte i motorsportsafdelingen blive integreret i Volkswagens andre aktiviteter, navnlig omstillingen til elektrisk drift.

Annonce:

Lukningen betyder dog ikke, at Volkswagens aktuelle kundebiler i TCR og rally får problemer – mærket lover, at der også fremover vil være support på Golf GTI TCR og Polo GTI R5.
– Volkswagen er på vej til at blive verdensførende i bæredygtig, elektrisk transport. For at nå det mål samler vi kræfterne, og vi har besluttet at lukke Volkswagens egne motorsportsaktiviteter. Holdet bag Volkswagen Motorsport integreres i Volkswagen AG. Den dybe, tekniske ekspertise fra Volkswagen Motorsports ansatte og al know-how fra ID.R-projektet bliver i firmaet, og vil hjælpe os med den fremtidige udvikling af biler, forklarer Dr. Frank Welsch, der er bestyrelsesmedlem i Volkswagen og har ansvar for udviklingsafdelingen, i en udsendt pressemeddelelse.

 

Audi-comeback på vej i sportsvognsracing!

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply