FIA WEC kunne i går præsentere den største grid i seriens 10 år lange historie, og her har Peugeot Sport fået startnumrene 93 og 94 til den nye Peugeot 9X8, som får sin debut i serien senere i år. Men der er også krav med, for dels afventer den nye bil en homologering, men nu kan amerikanske Motorsport.com også bekræfte, at FIA WEC forlanger Peugeot giver bilen premiere på enten Sebring i marts eller SPA i maj, hvis bilen skal køre Le Mans i juni.

Peugeot Sport selv har ikke sat nogen præcis tidsramme for projektet, men at den skulle på banen i løbet af 2022.

Annonce:

Til Motorsport.com bekræfter FIA WEC-chefen Frederic Lequien, at Peugeot skal køre med bilen i mindst et af de to løb før Le Mans, hvis Peugeots comeback til hjemmebanen i Le Mans skal blive en realitet.

– De skal køre et løb før, så vi forventer at se dem på SPA. Jeg arbejder ikke for Peugeot, så det er bedre at spørge der, om de blive klar til Sebring, fortæller Lequien og tilføjer, at det først og fremmest er af sportslige årsager, at bilen skal ud at køre inden, så den rette Balance of Performance kan blive sat før Le Mans.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply