Stærk pointhøst til Jan Magnussen på Ring Djursland

Foto: TCR Denmark/Boxengasse

Jan Magnussen blev den store sejrherre i TCR Denmarks fjerde afdeling. Magnussen havde en del point at hente ind efter diverse uheld tidligere på sæsonen – og med 70 af 75 mulige, må man sige, at Magnussen fik det optimale med hjem fra Ring Djursland, da han rundede en solid dag af med finalesejr.

Efter at have sat bedste tid i kvalifikationen fik Magnussen ellers ikke det perfekte ud af starten på lørdagens første heat.

Insight Racings Jacob Mathiassen skød frem fra 3. position og tog sig af føringen, og Mathiassen fik hurtigt følgeskab af Martin Andersens Hyundai, idet viborgenseren på 2. omgang gik forbi Jan Magnussen.

Mathiassen spolede hurtigt et forspring ud – et forspring, som Martin Andersen dog hurtigt fik has på, da han stille og roligt begyndte at køre ind på Jacob Mathiassens Alfa Romeo igen. Sidst i heatet måtte Mathiassen helt parkere sin bil med elektroniske problemer – en ærgerlig udgang på en løbsweekend, hvor det ellers så ud til, at den hvide Alfa Romeo ville være at regne som en seriøs podiekandidat.

Det så længe rigtig godt ud for Jacob Mathiassen, men en elektronisk defekt kostede ham dyrt.

I mål blev det sæsonens anden gevinst til Martin Andersen foran Jan Magnussen og Kasper H. Jensen, som ikke gjorde stort væsen af sig – men fik gode point med.


I Trophy gjorde Michael Carlsen ganske kort proces og tog sejren med en pæn margin foran Kim Lund Johansen og Kenn Bach.

Michael Carlsen sejrede i heat 1 i Trophy – og byggede siden videre med en andenplads i finalen.

Michael Markussens fest blev aflyst

På første række til finalen var der lagt op til opgør i Trophy. Med Kenn Bach på pole position efter ottendepladsen i 1. heat og med Kim Lund Johansen på 2. startposition var det Bach, der umiddelbart kom bedst fra start.

Men efter første omgang blev Bach og Kim Lund passeret af Michael Markussen og Kasper H. Jensen.

Michael Markussen havde rigtig god fart i sin Peugeot i finalen, men måtte til sidst udgå fra en ellers sikker føring.

Og finalen skulle i lang tid blive lidt en fest for Michael Markussen og Peugeot – koldingenseren trak fra feltet og nåede aldrig at komme under pres fra en fremadstormende Jan Magnussen, som fik bragt sig i spil til en ny podieplads.

Men så langt nåede Markussen aldrig. Med tre omgange igen måtte Michael Markussen parkere sin Peugeot med det, der umiddelbart er et elektrisk problem – og Jan Magnussen kunne tage sejren foran Kasper H. Jensen og Nicolai Sylvest, som længe var i kamp om placeringerne.

Martin Andersen blev nummer fire efter han fik en straf for et sammenstød i starten af løbet.

Kim Lund Johansen og Madbull Racing fik et fantastisk comeback efter et par svære weekender, hvor teknikken i høj grad har drillet holdet fra Voel.

I Trophy endte det hele med en flot sejr til en hårdt kæmpende Kim Lund Johansen. Madbull Racing har ikke haft videre meget held med teknikken i år – men lørdag gik det hele op i en højere enhed for den danske touringcar-veteran.

Lund Johansen vandt finalen i Trophy foran en stærkt kørende Michael Carlsen og Massive Motorsports Kenn Bach.

I den samlede tabel fører Kasper H. Jensen fortsat, men Martin Andersen har med lørdagens resultater hentet ind.

Næste løb i TCR Denmark er på Padborg Park i weekenden 10-11. oktober.


Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: