12 hours of Sebring udskudt – og ELMS-premieren ligeså

Photo©JEP - www.jakobebrey.com
Foto: Jakob Ebrey / ELMS

Den fortsat eskalerende situation med den stadigt voksende epedemi med coronavirus får nu yderligere konsekvenser i motorsportens verden. Først røg den ene halvdel af Super Sebring, som var planlagt til senere i marts måned, idet Donald Trumps nye rejserestriktioner overfor rejsende fra Schengen-området satte en kæp i hjulet for mange teams og kørere, som fortsat ikke var rejst til Florida.

Fortsættelsen blev, at IMSA måtte tage lignende midler i brug med årets 12 Hours of Sebring, som skulle køre samme weekend. Det blev i går annonceret, at amerikanerne ikke har droppet, men derimod udsat løbet, og derfor er Sebrings traditionsrige løb nu udset til at være sæsonfinale i år. Det sker efter planen den 11-14. november.

European Le Mans Series aflyser

På europæisk jord får virussen også betydning for langdistanceløbene. European Le Mans Series kunne tidligt fredag aften meddele, at man i samarbejde med lokale myndigheder og henholdsvis Circuit de Catalunya og Autodromo Nazionale di Monza har valgt at udskyde den officielle testdag og åbningen af sæsonen i Barcelona samt løb nummer to, som skulle være på Monza.

Dermed er der ingen ELMS-premiere til Mikkel Jensen, Michelle Gatting, Malthe Jakobsen, Anders Fjordbach og co. den 4-5. april og heller ikke løbet på Monza den 9. og 10. maj bliver i denne omgang til noget.


Et plaster på såret er dog, at European Le Mans Series i pressemeddelelsen skriver, at de arbejder på at kunne melde nye datoer ud for de to løb så snart det er muligt.

Gérard Neveu, CEO i European Le Mans Series siger:

– Den her beslutning var ikke let, men det er det rigtige og ansvarlige valg. Vi havde intet andet valg end at udskyde løbene. Sikkerheden for vores teams, alle i paddocken og alle fans er nødt til at være vores førsteprioritet, og vi arbejder på højtryk med at lave en revideret kalender, som vi vil melde mere ud om i de kommende dage.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: