24 Hours of SPA: Mercedes-pole for andet år i træk – tre danskere i top 10!

IMG_4820
Foto: IGTC/SRO

Startgridden til 24 Hours of SPA er sat – og det bliver med Mercedes på pole, efter Rafaelle Marciello i sit forsøg i fredagens superpole skaffede AKKA-ASP-teamet den hurtigste tid af de 20 hurtigste fra torsdagens kvalifikation.

Med i fredagens superpole var også de tre danskerbiler, som ikke er i silver cup – Michael Christensen og KCMG Porsche, Nicklas Nielsen og AF Corse Ferrari samt Dennis Lind og FFF Racing Team. Dem vender vi tilbage til om lidt.

Pole positionen er i øvrigt Mercedes’ anden i træk i 24 Hours of SPA. Torsdagens hurtigste bil var Audi Team WRT’s R8 med Kelvin van der Linde, og sydafrikaneren fik som resultat deraf fredagens sidste forsøg i superpole. Van der Linde kom tæt på, men to tiendedele endte med at skille det til Marciellos fordel.

Haupt Racing Team Mercedes var tredjehurtigst fulgt af endnu en Audi fra Attempto Racing.

Alessandro Pier Guidi sikrede AF Corse og dermed Nicklas Nielsen et fornuftigt udgangspunkt med syvendebedste tid.

Ingen af de tre danskere i superpole fik chancen for at sætte tiden. Bedste danskerbil blev Nielsens AF Corse Ferrari, hvor Alessandro Pier Guidi tog syvendebedste tid – skarpt forfulgt i øvrigt af Andrea Caldarelli i den FFF Racing Team Lamborghini Huracan, som italieneren deler med Dennis Lind.


Kevin Estré bragte akkurat de forsvarende mestre i top 10 med tiendebedste tid.

Kevin Estré kom tilbage efter et problem i warmuppen – han punkterede på sidste omgang, og så fik KCMG-teamet travlt.
Andrea Caldarelli satte tiden for FFF Racing Team, og fandt plads lige bag AF Corse-Ferrarien.

Fire danskere i Silver Cup

I Silver Cup starter Benjamin Goethe og WRT Audi som forreste danskerbil – de starter som nummer 25 generelt og nummer tre i Silver Cup, mens 31. position og sjettebedst i Silver Cup er Frederik Schandorffs Barwell Motorsport Lamborghini.

Nummer 40 og 11’er i Silver Cup er Mikkel O. Pedersen med Dinamic Motorsports Porsche, mens Nicolai Kjærgaard og resten af Bentley-drengene fra Team Parker Racing åbner som nummer 48 generelt og 12’er i Silver Cup.

Løbet starter 15.30 i morgen og kan følges på Youtube – link her:

https://www.youtube.com/watch?v=s9_Z9GllBKM&ab_channel=GTWorld

 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: