24 Hours of SPA venter: Bliver det en ny, dansk sejr?

Foto: IGTC/SRO

Det er tid til årets Total SPA 24h – det europæiske højdepunkt i Intercontinental GT Challenge – og selvsagt også i den med danske øjne fint besatte GT World Challenge Europe, som hænger sammen med den internationale serie.

Løbet skulle egentlig have været kørt i juli, men blev grundet Covid-19 flyttet til sin nye dato i den kommende weekend – en flytning, der om muligt kan betyde nye, vejrmæssige udfordringer. Og selvsagt skrappe restriktioner – Belgien er aktuelt hårdt ramt af coronavirus, og det vil unægteligt få indflydelse på årets udgave.

Sidste år vandt Porsche-teamet GPX med Michael Christensen, Richard Lietz og Kevin Estré efter et løb, som blev præget af helt vanvittige vejrforhold. Regnvejret kostede en længere afbrydelse i løbet af natten, men det blev en ultratæt duel, som gik helt til mål – og kostede mange biler og kørere chancen for at køre med om sejren til slut, fordi strategierne røg op i luften.

Mens GPX endte med at ramme helt rigtigt, så kostede et sent ekstra stop i den afsluttende time for eksempel Dennis Lind og Lamborghini chancen for et podie, og flere andre teams led samme skæbne.

Michael Christensen, Richard Lietz og Kevin Estré deler igen en Porsche i det, der bliver et titelforsvar på SPA. Teamet er til gengæld nyt – GPX er skiftet ud til det tidligere Nissan-team, som nu kører Porsche, KC Motor Group.

Vindertrio samlet igen


Sidste års vindertrio er i spil igen – men denne gang med nyt team. I stedet for GPX repræsenterer Christensen/Lietz/Estré nu Hong Kong-baserede KCMG – igen en privat indsats med fabriksstøtte, som vi gennemgående ser det i IGTC-serien. KCMG-Porschen er én af to – og Christensen kører med #47, mens den anden bil har startnummer 21 og køres af Edoardo Liberati, Josh Burdon og Alexandre Imperatori.

Dennis Lind er igen at finde hos italiensk/kinesiske FFF Racing Team – og skal i denne weekend jagte en revanche for sæsonstarten på Bathurst, hvor det længe så rigtig godt ud for Lamborghini-teamet. De endte dog med at udgå med tekniske problemer ved den lejlighed.

En anden dansk genganger fra i fjor er Dennis Lind. Den danske Lamborghini-kører er fortsat med italienske FFF Racing Team, og stiller igen i nummer 63 – og igen med følgeskab af Marco Mapelli og Andrea Caldarelli.

Nicklas Nielsen fortsætter et vildt 2020, som har budt på en tredjeplads i debuten på Le Mans og en superstærk sæson i FIA WEC’s GTE Am-mesterskab. Med AF Corse har Nielsen fået chancen til den kommende weekend, og er del af et særdeles solidt setup, hvor han deler en Ferrari 488 GT3 med Alessandro Pier Guidi og James Calado.

AF Corse giver debut på SPA-Francorchamps til Nicklas Nielsen, der denne weekend deler #51 med James Calado og Alessandro Pier Guidi.

Stærk dansk deltagelse i Silver Cup

Silver Cup – en klasse for sølv-ratede kørere, står ligeledes stærkt set med danske briller. Her finder vi i alt fire danske debutanter i SPA 24h – Nicolai Kjærgaard, Mikkel O. Pedersen, Frederik Schandorff og Benjamin Goethe er på plads for henholdsvis Bentley, Porsche, Lamborghini og Audi.

Kjærgaard er i det hele taget ny i GT-racing. Esbjergenseren jagtede indtil i fjor en karriere i formelbiler, men tog i vinterpausen springet fra Euroformula Open og britiske Carlin Motorsport til nye, britiske udfordringer i Bentleys akademiprogram. Hos Bentley-teamet Team Parker Racing får Nicolai Kjærgaard følgeskab af de to briter Euan McKay og Frank Bird. Team Parker Racing-Bentleyen kører med startnummer 11.

Nicolai Kjærgaard står overfor sit første langdistanceløb af denne kaliber – det gør han sammen med Bentleys Team Parker Racing.

Ligeledes ny i SPA 24h, men langt fra bag rattet i en Porsche, er struerboen Mikkel O. Pedersen. Pedersen skiftede i vinterpausen Porsche Supercup ud med GT World Challenge Europe – men kører fortsat for italienske Dinamic Motorsport og deler bil med Andrea Rizzoli og Adrien de Leener, med hvem, han aktuelt er nummer fem i det samlede mesterskab. Nummer 56 er startnummeret, som Porsche-teamet kører med.

Mikkel O. Pedersen og Dinamic Motorsport holder en samlet femteplads i mesterskabet, og har derfor fortsat en del at kæmpe for i weekenden.

Med i titelkampen er til gengæld Frederik Schandorff og det britiske Lamborghini-team Barwell Motorsport. Blot ét point skiller Barwell-teamet og Aston Martin-holdet Garage 59 inden det går løs i weekenden. Schandorff deler bil med finske Patrick Kujala og britiske Alex MacDowall. Schandorff og Barwell Motorsport kører med nummer 78.

https://www.facebook.com/frederikschandorffracing/posts/1560318317507848

Den fjerde og sidste danske debutant i årets SPA 24h er den dansk/tyske teenager Benjamin Goethe. 17-årige Goethe har muligvis fløjet lidt under radaren herhjemme, idet han har base i Monaco og har kørt hele sin karriere udenlands. Det begyndte i fransk karting og endte med deltagelse i IAME International Final 2018, inden det gik videre til spansk Formel 4. Men trods sin unge alder har han allerede én sæsons erfaring i GT3-racere, idet han sidste sæson kørte Blancpain GT Series Endurance Cup med GPX Racing.

https://www.facebook.com/benjamingoethe01/posts/160490509080204

I år er Goethe til start for det store belgiske Audi-team, WRT, hvor han deler bil med den dobbelte GT Daytona-vinder på netop Daytona, Rik Breukers samt den tidligere Aston Martin-kører Stuart Hall.

Følg med!

Der er TV-dækning fra Belgien torsdag-søndag. Det hele kan ses live og gratis på Youtube. Vi følger op med streaminglinks og livetiming, så snart vi har dem. Programmet er som følger:

Torsdag: 

18.55-20.15: Qualifying, Q1, Q2, Q3, Q4
20.35-22.05: Night Practice

Fredag:

17.30-18.00: Warmup
18.20-18.50: Super Pole

Lørdag:

15.30- : Løbsstart

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: