Afgørelsens time i British GT

Foto: British GT/JEP

Søndag er det finaletid i British GT, når årets Silverstone 500 løber af stablen og sikrer en sen afrunding på en alt andet end normal sæson i det engelske.

Kalenderen blev lavet om grundet corona, og derfor er det også uvant at British GT afgøres så sent på året, som det sker i denne weekend. Silverstone 500 bliver desuden sæsonens andet løb på tre timer, og dermed venter der en lidt anderledes opgave end løb er flest i British GT, som primært kører to gange én time eller totimersløb.

Samtidigt er det også søndag det skal afgøres, om det kan blive til guld for seriens i år eneste dansker med en fuld sæsonindsats. Patrik Matthiesen vendte tilbage til British GT til i år med McLaren-teamet HHC Motorsport i GT4, og holdet har gennemgående vist fornuftig fart i denne sæson – men konkurrencen er som altid tæt i det engelske.

Særligt sejren i sæsonens hidtil eneste tretimersløb har givet Patrik Matthiesen og HHC Motorsport en god mulighed for at gå efter titlen i GT4 denne weekend. Foto: British GT/JEP

Særligt det ene tretimersløb, der har været i år, var en stor succes for Matthiesen, som ved den lejlighed vandt. Derfor er udgangspunktet godt for Patrik Matthiesen og Jordan Collard, som mangler blot 2½ point i kørernes mesterskab op til det førende hold fra Aston Martin-teamet TF Sport med Jamie Caroline og Daniel Vaughan.

Matthiesen selv tager til gengæld opgaven ganske roligt:


– Der er jo kun to et halvt point op, så vi skal køre på det taktiske. Men så længe vi kan holde os lige foran Caroline/Vaughan og være lige bag den anden TF Sport-bil med #95, så tror jeg det går. Vi er klar til at kæmpe om det, og jeg tror godt det her kan ende med at blive et tretimers sprintløb, forklarer Patrik Matthiesen til Boxengasse.

HHC Motorsport i spids på Donington. Foto: British GT/JEP

Alt åbent i GT3

I GT3 er Dennis Lind ikke med i denne weekend, men der skal nok blive nok at følge i kampen om det generelle klassement. Inden finalen står Mercedes med de bedste kort på hånden, idet RAM Racings Sam de Haan og Patrick Kujala fører med 136,5 point mod de to Barwell Motorsport Lamborghinier med henholdsvis Rob Collard/Sandy Mitchell (130 point) og Adam Balon/Phil Keen (126).

I lørdagens kvalifikation tog Collard og Mitchell det bedste udgangspunkt med en pole position foran RAM Racings anden Mercedes AMG GT3 med Ian Loggie og Yelmer Buurman og den mesterskabsførende RAM-bil med Sam de Haan og Patrick Kujala.

Pole position gik til Sandy Mitchell og Rob Collard. Foto: BritishGT/JEP

Patrik Matthiesen åbner sin kamp for guldet fra 7. position, mens mesterskabs-etterne fra TF Sport starter som nummer to. Pole position gik til Speedworks Motorsport og den nye Toyota Supra GT4.

Du kan se med live i morgen fra 13.40 – det er gratis og lige her!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: