Alle pladser besat til Le Mans

Foto: Porsche Motorsport

Det var mere end tæt på at Danmark med High Class Racing fik et helt team med på Le Mans, da de sidste pladser her til eftermiddag blev delt ud. Sådan gik det ikke – men fredagens offentliggørelse har sikret flere danskere til start. Den store nyhed er, at Michelle Gatting i år får Le Mans-debut med Ferrari-teamet Kessel Racing. Kessel Racing, der kører med rent kvindelig besætning er nemlig blevet sikret en billet – som ét af to teams fra ELMS i GTE Am.

High Class Racing håbede til det sidste på en plads på gridden i LMP2 til årets Le Mans, men endte lige udenfor rækkerne. De første 44 pladser blev delt ud i midten af februar, og rummede et par overraskelser – herunder var Corvette Racing ikke at finde på listen. Det er de nu.

I sidste weekend blev fire teams udstyret med en billet for deres samlede klassesejre i Asian Le Mans Series – det er det japanske Ferrari GT-team Car Guy Racing, amerikanske United Autosports i LMP2 Pro, ARC Bratislava fra Slovakiet i LMP2 Am og polske Inter Europol for deres titel i LMP3 i Asian Le Mans Series.

Derudover er 14 biler i dag blevet annonceret – foruden ti reserver, som der altid er til Le Mans.

I LMP2 er følgende teams kommet på listen, alle fra ELMS:
Cetilar Racing, Dallara P217
Algarve Pro Racing, Oreca 07
Panis Barthez, Ligier JS P217
GRAFF, Oreca 07
IDEC Sport, Oreca 07


I GTE Pro er IMSA-bilerne kommet på plads. Det er to-bils teams fra Corvette Racing, Ford Chip Ganassi Team USA og Porsche North America foruden en enkelt Ferrari 488 GTE fra Risi Competizione.

I GTE Am er valget faldet på de to Ferrari-teams Kessel Racing med Michelle Gatting samt Spirit of Race, der begge er at finde i ELMS til daglig.

Danskerteam fravalgt

Blandt reserverne finder vi danske High Class Racing, som ligger nummer to på listen. Det skuffer teamchef Peter Utoft:

– Det er vi skuffede over. Vi havde mere eller mindre fået tilsagn om en plads, og troede på det ville gå hjem. Specielt efter man sidste år ville gøre det mere jævnt balanceret mellem GT-biler og prototyper. Vi kører med prototyper, og er selvfølgelig skuffede over ikke at komme direkte med.

Reservelisten tæller flere teams, som tidligere har kørt Le Mans:

1. #30 Duquiene Engineering
2. #20 High Class Racing
3. #32 United Autosports
4. #33 Eurasia
5. #24 Panis Barthez
6. #27 IDEC Sport
7. #80 Ebimotors
8. #58 Project 1
9. #44 Meyer Shank Racing
10. #79 TF Sport – Red River Sport

42 deltagerbiler offentliggjort til Le Mans

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: