Aston Martin med store nyheder: Bekræfter Hypercarprogram og GT-biler

ASTON MARTIN RETURNS TO LE MANS TO FIGHT FOR OVERALL VICTORY WITH VALKYRIE HYPERCAR_05
Foto: Grafik: Aston Martin Racing

Med en tilstedeværelse i F1 har Aston Martin Racing og navnlig mærkets fremtid i sportscars længe været et varmt diskussionsemne – men nu ligger det fast, som mange utvivlsomt har håbet på i årevis: Aston Martin ikke bare fortsætter, men skalerer op i sportscars.

Aston Martin Racing har således her til eftermiddag præsenteret planerne, som dels skal føre Valkyrie-projektet ind i Hypercar med målet om at køre Le Mans i 2025 sideløbende med FIA WEC og IMSA Weathertech Sportscar Championship. Sideløbende har Aston Martin også præsenteret planerne om at bringe nye/opdaterede biler til GT3 og GT4 i spil.

Således vil Aston Martin i 2025 også kunne bryste sig af at være verdens eneste bilproducent, som er med i alle former for global langdistanceracing samt Formel 1 på samme tid.

At Valkyrie er genopstået kommer først og fremmest af, at Aston Martin har fundet fælles fodslag med årets Daytona-vindere Heart of Racing. Teamet kommer til at stå bag minimum én Valkyrie i FIA WEC såvel som i IMSA, og bygger videre på et indtil videre tre år langt og succesrigt samarbejde i GT-racing.

Lawrence Stroll, Executive Chairman i Aston Martin, glæder sig over at man har fået enderne til at mødes på Hypercar og en fortsat satsning i GT-racing:


– Vi har været på Le Mans helt siden de tidlige dage, og sejrede i 1959 og har taget 19 klassesejre på 95 år. Nu vil vi tilbage til scenen og forsøge at skrive ny historie med en prototype, der er inspireret af den hurtigste produktionsbil nogensinde fra Aston Martin. Sideløbende med vores tilstedeværelse i F1 vil vi med indsatsen i toppen af sportsvognsracing kunne bygge en endnu bedre forbindelse til vores kunder og fans – og mange af dem fandt deres passion for Aston Martin netop på Le Mans. Samtidigt vil den store mængde viden vi får gennem F1 også kunne bruges til yderligere at skabe forbedringer af Valkyrie. Jeg vil gerne takke Gabe Newell og Heart of Racing for at samarbejde med os på programmet, og jeg ser frem til at arbejde sammen med ham og teamet i jagten på succes i verdens største langdistanceløb.

Aston Martin lægger samtidigt vægt på, at racerudgaven af Valkyrie vil bygge på den fantastiske V12 fra prototypen.

Bag Heart of Racing står den amerikanske forretningsmand Gabe Newell, og han kan nu se sit team tage det næste store skridt efter Daytona-sejr og Le Mans-debut i år.

Nyhedens anden halvdel er, at Aston Martin også fortsætter programmerne med GT3- og GT4-biler. Det indebærer også, at Aston Martin er med i det nye GT3-reglement i FIA WEC fra årsskiftet. Aston Martin bygger igen på basis af Aston Martin Vantage, og forventer igen at være i FIA WEC, IMSA og GT World Challenge med GT3-bilerne.

Følg os på  www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: