Audi-sejr i Nürburgring 24h efter vildt drama

Foto: N24/Gruppe C

Det blev Audi Sport Team Phoenix, der efter 24 timer tog sejren i et dramatisk Nürburgring 24h, hvor vejret heldigvis spillede en mindre rolle end i de foregående par udgaver. Vejret var faktisk godt det meste af vejen, og kun i løbets afsluttende fase begyndte det at spille ind.

Audi Sport Team Phoenix tager flaget efter 24 timer. Foto: N24

Det er også en medvirkende årsag til, at #15-Audien med Kelvin van der Linde, Dries Vanthoor, Frederic Vervisch og Robin Frijns kunne tage sejren, for da det første vand kom, lå bilen i direkte kamp med Alexander Sims i Schubert Motorsports BMW #20. Vandet kostede Sims en mindre afkørsel og en punktering.

Vejret fik indflydelse til sidst. Foto: Gruppe C Photography

Næste kombattant var Mercedes’ GetSpeed, som kæmpede hårdt for at lukke hullet op til den førende Audi, men også de blev snydt af vejret, da tørvejr atter engang måtte vige for regn – de lod simpelthen bilen blive for længe ude på slicks, mens Phoenix – nu med skårne slicks igen kunne trække fra og sikre sejren foran de to GetSpeed-Mercedeser. Andenpladsen endte hos #3, mens #4 fik tredjepladsen.

Danske skuffelser efter lovende start

Set med danske briller blev årets N24 en gedigen skuffelse i topklassen SP9. Alle danskerbilerne viste masser af fart, men ingen af dem havde heldet til at nå mål.


Først ude var den Dinamic Motorsport-Porsche, som Frederik Schandorff kørte med i. Den udgik efter 11 omgange, da Christian Engelhart blev kørt af banen af en konkurrent og endte med at smadre bilen så meget, at den ikke kunne køre videre.

Senere, lørdag aften, nåede Michael Christensens løb en ende før det overhovedet var begyndt for danskeren. Laurens Vanthoor lå i duel om fjerde- og femtepladsen med sin bror, Dries Vanthoor i den senere vinderbil. De to snittede hinanden på vej mod Tiergarten og det hele endte i et spektakulært crash for de forsvarende N24-vindere fra Manthey Racing. Heldigvis kom ingen noget til ved uheldet, men den videre deltagelse var beseglet på det tidspunkt.

Manthey Racings #1 inden det gik galt lørdag aften. Foto: Gruppe C Photography

I hele løbets første del var Aston Martins enlige Vantage AMR GT3 fra TF Sport til gengæld toneangivende i SP9, og specielt Nicki Thiim gjorde en stærk indsats for Aston Martin. Det hele endte imidlertid omkring klokken 02, da Thiim endte i autoværnet efter at have ramt et område med olie.

I de øvrige klasser var der heller ikke meget held for de danske deltagere. Nicolaj Kandborg og WS Racing måtte trække deres Porsche Cayman ud af kampen i V6-klassen i løbet af natten efter en større, teknisk defekt. Og inden da nåede bilen at stå stille i godt tre kvarter med to flade bagdæk lørdag aften.

Til gengæld klarede Rasmus Helmich og Team Sorg Rennsport at gennemføre i samme klasse, V6, og de endte endda med en flot andenplads.

Henrik Bollerslev og Four Motors klarede heller ikke cuttet i AT-klassen. De kom ellers flot tilbage efter en svær start med en punktering – men et crash først på natten satte en ende for jagten på at gennemføre løbet.

Highlights:

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: