Begejstret Vesti efter point: – Jeg er absolut glad

Imola (ITA) APR 22-24 - Emilia Romagna Grand Prix at the Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Frederik Vesti #9 ART Grand Prix © 2022 Frits van Eldik / Dutch Photo Agency
Foto: Frits van Eldik / Dutch Photo Agency

For Frederik Vesti er drømmen om at blive den næste dansker i Formel 1 for alvor gået i gang, og i år jagter han mere succes i Formel 2 efter to succesfulde år i Formel 3. Sidste år forlod Vesti Formel 3 efter det russiske grandprix med en fjerdeplads i mesterskabet, der blev adgangsbilletten til Formel 2, hvor han i år konkurrerer med selvsamme team: ART Grand Prix – dertil fortsætter Frederik Vesti som en del af Mercedes’ F1-juniorprogram, hvor han har været siden januar 2021.

Sæsonstarten for Frederik Vesti har ikke været præget af gode resultater, og med seks løb kørt i sæsonen er Vesti udgået to gange – men i den forrige weekends feature race blev skuffelse vendt til gejst og glæde. Frederik Vesti hentede ti placeringer, sluttede på en sjetteplads og scorede otte point.

– Jeg er absolut glad, for det er vores første point i sæsonen. Min teammate (Théo Pourchaire) vandt løbet, jeg sluttede på en sjetteplads og det er absolut et godt resultat for os. Vi er stadig nødt til at arbejde på kvalifikationer, for det er den eneste ting, der holder os tilbage, siger Frederik Vesti i et interview til Formel 2’s hjemmeside. Han fortsætter:

Frederik Vesti tog søndag sine første point, da danskeren passerede det ternede flag mens han lå på en sjetteplads. Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency

– I det første løb var jeg meget stærk. Jeg havde nogle gode overhalinger og god tro på tingene, og søndag lavede vi også en god præstation. Jeg skal bare have nogle gode kvalifikationer og starte længere oppe på gridden – så er jeg sikker på, at vi kan køre nogle gode løb. Der er stadig nogle ting at arbejde på, men at være i pointene, og vide, at jeg er stærk nok til at overhale de bedste kørere og kæmpe mod dem, betyder at vi er et bedre sted end vi har været, siger Vesti og tilføjer:

– Jeg tror, at Barcelona er hjemmebanen for enhver kører, fordi vi har testet der så meget i alle vores juniorkarriere, og alle kender banen. Det handler om hvem der kan få den stærkeste bil, og hvem der kan lave den bedste præstation. Jeg vil gøre alt hvad jeg kan, for at forberede mig så meget som overhovedet muligt, og komme tilbage stærkere, afrunder Frederik Vesti.


Næste Formel 2-runde bliver på Circuit de Barcelona-Catalunya i selskab med Formel 3 (og F1), hvor Spaniens Grand Prix står for døren d. 20.-22. maj.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: