Black Falcon tog første stik på SPA

Foto: SRO/SPA24h

To danskerbiler er klar til kampen om Pole Position til årets SPA 24h. Det står klart efter kvalifikationen torsdag aften.

Kvalifikationen køres som bekendt i to dele – og indtil videre har Mercedes i det kombinerede kvalifikationsresultat vist en lille bitte fordel – men med syv mærker fordelt på de 20 biler til fredag aftens Superpole, så er det vist fair at sige, at alt kan ske.

En anden måde at vende det på, er at sige, at otte tiendedele skiller de 20 biler. Det er ultratæt.

Team Black Falcons #4 har pole indtil videre – i aften, fredag, skal det afgøres i en superpole. | SRO / Kevin Pecks-1VIER

Den provisoriske pole position gik til Black Falcons Mercedes #4 med Maro Engel, Yelmer Buurman og Luca Stolz, som i deres respektive sessions alle endte i top fem – det giver samlet set en top-tid. Holdet er samtidigt forsvarende mestre i Blancpain GT Series Endurance Cup, og satte med Buurman også en streg under, at Mercedes-teamet kan regnes med i favoritfeltet.

Buurman satte nemlig kvalifikationens absolut hurtigste tid i 2.19.231:


– Det sværeste var at få en ren omgang. 72 biler på banen giver noget af en udfordring i den henseende. Teamet gjorde et kanon stykke arbejde med at få mig ud på det helt rigtige tidspunkt, og derfra skulle jeg i virkeligheden bare gøre det, jeg elsker: At presse bilen så hårdt som muligt. Maro havde nogle udfordringer med et rødt flag, men fik alligevel en god tid ind. Superpolen vil kræve lidt anderledes taktikker, for mens kvalifikationen er en gennemsnitstid, så det handler om at få en god tid uden at risikere alt. Superpole er anderledes – her leder du efter den sidste tiendedel hele vejen og gør bare alt du kan for at få pole, siger Yelmer Buurman til Spa24h.

#20 GPX Racing og Michael Christensen klarede cuttet og er med i fredagens superpole. | SRO / Jules Benichou – 21creation

Porsche bedst repræsenteret

Mercedes’ midlertidige pole til trods, så er det faktisk Porsche, der er bedst repræsenteret i Superpole, for alle mærkets seks biler i Pro-klassen kørte sig ind i top 20. Det gælder også Michael Christensens GPX Racing Porsche, som sneg sig i Top 20 på 20. bedste kombinerede tid.

Bedst placerede dansker samlet set er Dennis Lind, som med Orange 1 FFF Racing Team-Lamborghinien med #563 landede på sjettebedste tid.

Positionerne 21-72 er derimod sat. Derfor ved vi allerede, at Mikkel Jensen og Walkenhorst Motorsport har noget af en opgave foran sig i Pro-kategorien. De missede nemlig superpole-pladsen og starter som nummer 35 i det tætpakkede felt.

Nicki Thiim og Oman Racing Team With TF Sport starter som nummer 46 samlet, men i forhold til Pro-AM-klassen, så ligger Thiim godt til – 46. bedste tid rækker nemlig til en fjerdeplads i klassen.

Næste dansker på gridden er Christina Nielsen, der med Strakka Racings Mercedes #43 hentede 50. bedste tid og en femteplads i Pro-AM, mens Benny Simonsen og Modena Motorsports åbner ballet fra 64. position, når det går løs lørdag eftermiddag.

#4 Mercedes-AMG Team BLACK FALCON **** DEU Mercedes-AMG GT3 – – Maro Engel DEU Yelmer Buurman NDL Luca Stolz DEU – IntGTC, Night Practice | SRO / Kevin Pecks-1VIER

Fredagens program begynder klokken 18.15, mens der er Superpole fra klokken 19.00. Du kan fange det hele live og gratis på nedenstående links:

Optakt: Den belgiske langdistanceklassiker har vokseværk

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: