Blandet dansk held i Daytona-opvarmningsløb

Foto: IMSA - Jake Galstad, Richard Dole, Michael Levitt

Så er sæsonen i gang i IMSA Weathertech Sportscar Championship!

Kevin Magnussen fik personligt en god premiere i Chip Ganassi Racings Cadillac DPi-V.R., som han fra start på en våd og rimeligt tricky Daytona International Speedway bragte i spids foran Mazdas #55 med Oliver Jarvis.

Magnussen kørte et bundsolidt stint i spidsen af løbet, men desværre spillede et traktisk sats chancerne ud af hænderne på Magnussen og Chip Ganassi Racing.

Chip Ganassi Racing spillede højt spil og lod Kevin Magnussen blive ude bag safetycar, mens resten af DPi-bilerne gik ind. Det endte med at blive en dyr beslutning. Foto: IMSA

Kort inden første pitstoprunde kom en safetycarperiode efter Christina Nielsen i Team Hardpoint EBM’s Porsche #88 havde et sammenstød med en konkurrent i GT Daytona. I forbindelse med safetycarperioden udnyttede alle andre teams i DPi muligheden for et stop og et tidligt skifte til slicks. Det viste sig at være den bedre løsning, for da Kevin Magnussen kunne genoptage løbet fra føring, vendte baneforholdene så hurtigt, at Chip Ganassi Racing måtte tage et rigtig dyrt pitstop.

https://www.facebook.com/watch/?v=419410772609242


I sidste ende blev det i stedet sejr til Action Express/Wehlen Engineerings Felipe Nasr og Pipo Derani, som tog grusom revanche efter bilen blev diskvalificeret fra gårsdagens kvalifikationsresultat. Toer blev Mazda #55 fulgt af endnu en Cadillac i form af Mustang Samplings #5 med den rent franske besætning anført af Loic Duval og Sebastien Bourdais.

Renger van der Zande gjorde et hæderligt arbejde for at køre Chip Ganassi-raceren tilbage i kampen, men Magnussen, Zande og Scott Dixon må tage til takke med syvende startposition på lørdag.

Pipo Derani endte med at sejre for Wehlen Engineering Cadillac, som næste lørdag starter Rolex 24 at Daytona 2021 fra pole.

Kæmpe dansk succes i LMP2

LMP2 blev til gengæld den store oplevelse set med danske briller. Mikkel Jensens #52 fra PR1/Mathiasen Motorsports kom ellers rædsomt fra start i hænderne på Ben Keating, som snurrede på opvarmningsomgangen. Keating og Jensen fik dog ved fælles hjælp kørt bilen frem i rækkerne, og Jensen rundede af.

Det gjorde den unge østjyde så godt, at han med otte minutter igen kunne sætte en kanon overhaling ind på Cetilar Racings Antonio Fuoco i International Horseshoe – og her bragte Jensen sig i den føring, som blev til en sejr.

Mikkel Jensen rundede stærkt af for PR1/Mathiasen Motorsports og åbner derfor sin første fulde sæson i IMSA Weathertech Sportscar Championship med sejr – og pole næste weekend.

Det fulgte LMP2’s andet danske islæt, High Class Racing, op på. Dennis Andersen startede i bilen og kom rigtig godt afsted – og fik endnu engang under de svære betingelser vist, at High Class Racing absolut er et hold, man bør holde øje med næste weekend. Andersen gav stafetten videre til Ferdinand Habsburg, som i løbets afgørende minutter også fik ram på Antonio Fuoco og kunne tage andenpladsen.

High Class Racing er kommet fantastisk fra start i Daytona – første gang teamet er til start i IMSA-sammenhæng. Anders Fjordbach, Dennis Andersen, Robert Kubica og Ferdinand Habsburg åbner næste lørdag løbet som nummer to i LMP2.

Skuffelse for Nicklas Nielsen og Christina Nielsen i GT Daytona

GT Daytona blev til gengæld en skuffelse set med danske briller. Nicklas Nielsen og AF Corse havde ellers en rigtig god kvalifikation i hånden og startede som nummer to, men det endte desværre ikke som håbet for det ellers stærke Ferrari-team. En punktering kostede Nicklas Nielsen dyrt i sit stint, og med kun 100 minutters løb at give af, så koster det.

Punkteringen endte desværre med at koste Nicklas Nielsen fire omgange, og AF Corses #21 åbner som nummer 16 i klassen næste lørdag.

AF Corses #21 ovenover den senere vinder i GT Daytona, Pfaff Racings #9 Porsche.

Christina Nielsens afkørsel i Porschen fra Team Hardpoint EBM var vi kort omkring, men det lykkedes Christina Nielsen at få bilen tilbage i pitten, og teamet kunne kort efter sende Earl Bamber på banen i bilen. Bamber gennemførte og de starter som nummer 14 efter et løb, der kunne være blevet til så meget mere.

https://www.facebook.com/watch/?v=414354859843101

I GTD bliver det i stedet BMW og Porsche på første række lørdag. Bill Auberlen tog sejren i GT Daytona for Turner Motorsport i BMW M6 GT3 foran Laurens Vanthoor i Pfaff Motorsports Porsche 911 GT3R.

I GTLM blev det en 1-2-sejr til Corvette Racing anført af Nick Tandy i #4 foran søsterbilen #3, som Nicky Catsburg kørte over stregen, mens LMP3 gik til Mühlner Motorsports America, der også startede fra pole position.

Vi dækker naturligvis Daytona tæt i den kommende uge. Følg os her, på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste! 🙂

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: