BMW på vej med ny Art Car til Le Mans

P90537550-lowRes
Foto: BMW

BMW kommer traditionen tro med en Art Car til årets Le Mans.

Denne gang bliver det på basis af M Hybrid V8 prototypen i Hypercar-feltet, og det bliver samtidigt historiens 20. Art Car. Som traditionen hos BMW foreskriver, så finder mærket hvert år en ny kunstner, som får den store opgave det er at forene kunstværk og racerbil, og over årene har det ført til masser af spektakulære racere.

Startnummer 20 bliver den nye BMW Art Car på Le Mans i år. Foto: BMW

Denne gang har det tyske mærke kastet sig ud i et samarbejde med Julie Mehretu, som er i fuld gang med forberedelserne på bilen. Bilen præsenteres først i Paris på Centre Pompidou den 21. maj, og dernæst kan den ses i aktion på Le Mans. I øvrigt tredje gang en Art Car får verdenspremiere lige dér i Paris – tidligere gjorde BMW det også i 1977 med Roy Lichtenstein samt i 2010 med den BMW M3 E92 GT2, som Jeff Koons udsmykkede.

Julie Mehretu står bag den 20. BMW Art Car. Foto: BMW

Med dagens udmelding fra BMW står det også klart, at den nye Art Car får startnummer 20 og skal køres af Sheldon van der Linde, Robin Frijns og René Rast på Le Mans – og Mehretu får i øvrigt ikke bare ansvaret for at dekorere raceren, men står også for designet af de tre køreres dragter.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: