Broget dansk start i British GT

Foto: British GT/JEP

Premieren i British GT blev – set med danske briller – klart bedst for Marco Sørensen og Beechdean AMR. Sammen med isfirmaets medstifter og Beechdean AMR-teamchef Andrew Howard fik nordjyden nemlig klart weekendens bedste danske resultat på Oulton Park, da det blev til en hårdt tilkæmpet tredjeplads i weekendens andet løb.

Inden da gik der et første løb, hvor feltets Am-kørere traditionen tro lagde ud, inden Pro-kørerne cirka halvvejs tog over. Her blev Nicki Thiims løb for TF Sport hindret, da holdkammeraten Mark Farmer blev indblandet i et mindre sammenstød, som spandt den blå Aston Martin rundt. Det lykkedes aldrig rigtigt at hente det tabte terræn, og Thiim/Farmer måtte se sig henvist til en tiendeplads i årets første løb.

Det blev en weekend til glemmebogen for Nicki Thiim og TF Sport, som tabte mange værdifulde point på kørerfejl fra Mark Farmer.

Endnu værre gik det i weekendens andet løb for Nicki Thiim, eller rettere Mark Farmer. Thiim lagde ud fra 6. startposition og kom godt med i løbets indledning. Thiim havde femtepladsen på hånden, da løbet først blev afbrudt af et sammenstød mellem to GT4-racere. Efter kørerskiftet blev det imidlertid Thiims Aston Martin #2, der afbrød løbet. Mark Farmer havde nemlig endnu et sammenstød med en konkurrent, og denne gang var resultatet endnu en snurretur. Efterfølgende sad Farmer også fast i græsset, og endte med helt at udgå. Et yderst skuffende resultat for ellers ambitiøse TF Sport, som med netop Thiim og Farmer tog den samlede tredjeplads for kørere, mens teamet er forsvarende britiske mestre i GT3.

Starten på Oulton Park.

Anderledes roligt blev det for Marco Sørensen og Andrew Howard i førsteløbet, hvor Howard lagde ud fra 13. position. Howard/Sørensen endte som nummer ni. Til gengæld var Beechdean-raceren alle steder med action i 2. løb. Marco Sørensen lagde fint ud fra P7 på gridden og leverede bilen videre til Andrew Howard, som med en god blanding af fight og snusfornuft fik bilen bragt op på en tredjeplads i et velovervejet løb.

I GT4 kæmpede Jacob Mathiassen og Mark Kimber godt for sagen i Century Motorsports nye BMW M4 GT4, hvor Kimber lagde godt ud. Det hele endte med en syvendeplads i GT4 for første løb. I andet løb gik det desværre galt for den dansk/britiske duo. Mathiassen fik ellers hurtigt bragt sig frem fra 14. startposition til syvendepladsen, men måtte desværre udgå af løbet med en smadret sporstang.


Mark Kimber / Jacob Mathiassen Century Motorsport BMW M4 GT4

Patrik Matthiesen og Optimum Motorsport skal derimod hjem for at arbejde videre. To svære kvalifikationer kastede to startpositioner som nummer 18 af sig, og derfor var det op ad bakke hele vejen for sønderjyden. I førsteløbet viste det sig at være svært at avancere op gennem rækkerne, og en utilfredsstillende 16. plads blev resultatet. Bedre gik det i det andet og sidste løb, hvor det blev til en femteplads i klassen. Men hverken Patrik Matthiesen eller Optimum Motorsport lagde skjul på, at weekenden var en svær kamp.

Patrik Mathiassen og Optimum Motorsport havde en svær første weekend på Oulton Park, men kunne til sidst tage en femteplads i klassen i race 2.

British GT er tilbage den 18-19. maj, når det gælder Snetterton 300 på Snetterton Park i det østlige England.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: