Chevrolet Detroit GP: Newgarden tog pole – Lundgaard manglede farten til Fast 12

Foto: Joe Skibinski/Penske Entertainment

NTT Indycar Series er efter tre uger på Indianapolis Motor Speedway draget nordpå – mere præcist grænsebyen Detroit, hvor Belle Isle lægger asfalt til sæsonens tredje gadeløb. Det bliver også den sidste gang i Detroit da kontraktens levetid når til vejs ende efter løbsweekenden, og forhandlinger om en ny kontrakt er altså ikke en aktuelt aktivitet som det ser ud lige nu.

Kvalifikationen

I første segments gruppe 1 fik vi ingen fra Rahal Letterman Lanigan Racing med videre til andet segment, også kaldet Fast 12. Christian Lundgaard lå lunt i svinget til en sjetteplads og dermed en adgangsbillet, men den plads kom i stedet Romain Grosjean til gode – senere i sessionen var dog at finde i væggen. Meyer Shank Racing Hondas Helio Castroneves og Simon Pagenaud kom begge videre fra gruppen i følgeskab med Arrow McLaren SP Chevrolets Pato O’Ward, Chip Ganassi Racing Hondas Marcus Ericssson og Scott McLaughlin fra Team Penske Chevrolet.

Josef Newgarden fra Team Penske Chevrolet tog sin første pole position i denne sæson, og vi har dermed syv forskellige polesitters i syv forskellige løbsweekender. Dét er vildtt! Josef Newgarden har også sejret to gange i denne sæson – først på ovalbanen i Texas til XPEL 375 og bagefter Long Beach’ gader løbsweekenden efter. Foto: Joe Skibinski/Penske Entertainment

Graham Rahal fra RLL havde en træls dag på kontoret og var andensidst i gruppen. Medejeren af teamet havde ellers håbet på mere, men det blev til endnu et skuffende kvalifikationsresultat.

Dertil fik vi en stor overraskelse i gruppe 2, hvor Dale Coyne Racing HMD Motorsports’ David Malukas (R) var hurtigst af alle efterfulgt af Andretti Autosports Alexander Rossi og Colton Herta, Team Penskes Josef Newgarden Chip Ganassis Scott Dixon og Dale Coyne Racing RWR’s Takuma Sato. RLL’s Jack Harvey havde ikke farten til en runde mere, og sluttede af på en tiendeplads.

Det blev Josef Newgarden på pole position med to old boys i form af Takuma Sato og Simon Pagenaud bag sig.


Løbet køres i aften kl. 21:30.

Resultat af kvalifikationen

Foto: Penske Entertainment

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: