Christian Lundgaard haler ind i F2 med nyt topresultat

Foto: FIA F2

Christian Lundgaard var lidt mellemfornøjet efter lørdagens fjerdeplads i Formel 2’s feature race på Silverstone, men fik i den grad taget revanche søndag formiddag.

Her kæmpede Lundgaard sig til en andenplads efter at have startet som femmer – og faktisk var det mere end tæt på, at danskeren kunne have rundet weekenden i England af med en sejr.

Sprintløbet blev en ret så underholdende affære set med danske briller, for Lundgaard huggede til fra start og kørte sig i løbet af en stærk første omgang op fra 5. startposition til en andenplads. Siden måtte Lundgaard kæmpe hårdt med dækforbruget – det vender vi tilbage til.

Godt til tabellen

Lundgaard fik ikke passeret DAMS’ Dan Ticktum, som førte fra start til mål, men andenpladsen blev imidlertid en realitet efter en hæsblæsende afslutning på løbet, som særligt i den samlede stilling er rigtig godt nyt for danskeren.


De nærmeste kombattanter i den samlede stilling, Robert Shwartzman og Callum Ilott, scorede imidlertid ingen point i sprintløbet, og derfor hjælper resultatet Lundgaard gevaldigt. Ilott fik først en straf i løbets indledende fase, og siden spandt han rundt og stallede motoren. Det kostede briten alle chancer efter han ellers havde kørt sig godt tilbage i løbet.

Ilotts spin efterlod samtidigt bilen på et farligt sted, og man endte med at sende en safetycar på banen – en afbrydelse, som blev nøglen til Lundgaards resultat. Lundgaard døjede på dette tidspunkt på 17. omgang af 21 med dækkene, og gamblede derfor på et skift til de blødere mediumdæk. Det samme gjorde store dele af feltet, men Dan Ticktum holdt fast i sine hårde dæk, og måtte virkelig slås for føringen til sidst.

Satsningen sendte Lundgaard fra en andenplads til en femteplads, men på de afgørende omgange kørte danskeren sig frem og tog andenpladsen igen.

Ticktum klarede Lundgaards angreb og tog en populær hjemmebanesejr foran Lundgaard og Louis Deletraz.

Samlet er Lundgaard treer efter Callum Ilott og Robert Shwartzman, men har hentet gevaldigt ind med dagens resultat, som har sikret Lundgaard 69 point mod Ilotts 73 og Shwartzmans 81.

– I midten af løbet kæmpede jeg rigtig meget med dækkene. Safetycar hjalp rigtig meget. Jeg regnede ikke med at blive kaldt ind, men jeg er glad for, at vi tog satsningen, og jeg er rigtig glad for resultatet. Jeg lærte rigtig meget om tire management sidste år her i F3. Alt i alt har det været en god weekend – det er med at tage, hvad man kan få, men vi kunne nok godt have fået lidt mere med, sagde Christian Lundgaard på TV efter løbet.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: