Christian Lundgaard: “Jeg har arbejdet hårdere”

Foto: Formula Motorsport Limited

Målet er klart for Christian Lundgaard

I weekenden starter Formel 2 sæsonen i Bahrain og for feltets eneste dansker Christian Lundgaard er målet klart. Han skal vinde Formel 2 mesterskabet.

19-årige Christian Lundgaard er tilknyttet Alpine F1 Teamets juniorprogram Alpine Academy og den unge racerkører ved, at han skal levere topresultater, hvis han skal få chancen for at avancere til Formel 1. Lundgaard fortsætter i Formel 2 hos ART Grand Prix, teamet som han sidste år vandt to løb og fik yderligere fire podieplaceringer sammen med. Christian Lundgaard kører i år med startnummer 9. Hans holdkammerat i år er den unge hurtige franskmand Théo Pourchaire, der kommer til Formel 2 efter en stærk debutsæson i Formel 3.

Sæsonen afvikles over 8 afdelinger, der alle afvikles sammen med Formel 1. Løbsformatet for Formel 2 er dog ændret til denne sæson. I hver weekend skal der nu afvikles tre løb, så mesterskabet tæller i alt 24 løb. Fredag afvikles kvalifikationen, der giver startopstillingen til søndagens hovedløb, som afvikles om formiddagen før Formel 1. Lørdag afvikles sprintløb 1, hvor startopstillingen også afgøres af fredagens kvalifikation, men her byttes rundt på top ti. Sprintløb 2 afvikles lørdag eftermiddag og her bliver startopstillingen afgjort ud fra resultatet fra sprintløb 1, men igen byttes rundt på top ti.

“Det er meget simpelt. Jeg skal vinde” svarer Christian Lundgaard når han bliver spurgt om målet for sæsonen.


“Det er sidste chance. Selvfølgelig kan jeg godt tåle ikke at vinde, hvis omstændighederne gør det umuligt, men jeg skal præstere på topniveau hver eneste gang. Men vi kommer rigtig godt forberedte. Det virker som om, at vi alle i teamet er klar til at give det ekstra der skal til, for at komme helt i top. Vi ved selvfølgelig godt, at de andre kørere og teams også kommer og er stærke og eksempelvis tror jeg, Carlin bliver svære at slå i Bahrain. Men vi skal fokusere på vores og få det maksimale ud af hver weekend. Særligt skal vi bare være bedre end de andre på de dårlige dage. Det nye løbsformat bliver også spændende. Man skal virkelig være skarp og særligt dækvalget kommer til at blive vigtigt. Men vi har arbejdet hårdt med vores data fra testen og i simulator, så som sagt så tror jeg, at vi kommer så godt forberedt som muligt”.

Vi fik også en kort snak med Christian Lundgaard tidligere i dag. Her spurgte vi ham ind til hvilke forberedelser han helt specifikt har gjort sig hen over vinterpausen, således han er i topform når starten går i Bahrain i den kommende weekend.

”Jeg har arbejdet hårdere. Vi har meget fysisk træning, men jeg synes ikke vores fysik har været et problem, heller ikke sidste år. Det vi har arbejdet på, både som team men også mig selv personligt, er ikke at lave de samme fejl, så jeg kan blive en bedre og mere komplet kører. Det har været mit mål at gennemgå de fejl jeg har lavet førhen, udelukkende for at analysere hvad jeg skal gøre anderledes, hvis jeg havner i en lignende situation igen. Det er det jeg har arbejdet mest med hen over hele vinteren,” udtaler danske Christian Lundgaard til Boxengasse.

Husk, at du kan læse hele vores guide til Formel 2 sæsonen her på Boxengasse!

Du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: