Christian Lundgaard tager sæsonens første pole position i F2

Foto: FIA Formula 2

Christian Lundgaard går ind i F2-sæsonens sidste europæiske løbsweekend med optimale kort på hånden. Således tog Christian Lundgaard sin første pole position nogensinde i F2, da han fredag eftermiddag toppede en ultratæt kvalifikation foran Dan Ticktum – med -0.005 sekund i margin.

Callum Ilott kørte sig frem til tredjebedste tid – en tiendedel fra pole position. Det blev udfaldet af en session, hvor grænserne konstant blev testet på Mugello – og mens Mick Schumacher og Luca Ghiotto satsede lige rigeligt og endte i gruset, så var Lundgaard og Marcus Armstrong fra ART på plads med det samme og var allerede i første ombæring hurtigst.

I det næste sæt forsøg satte Lundgaard sig til gengæld i føring, og mens Armstrong ikke kunne forbedre sig yderligere, så kørte Dan Ticktum sig i stedet ind i næstbedste tid.

Et sidste sæt friske dæk ændrede ikke på styrkeforholdet, og Lundgaard kunne forbedre yderligere. Callum Ilott kom sent ind med sin forbedring som sikrede tredje startposition til i morgen, mens Marcus Armstrong starter som firer og Felipe Drugovich og Jehan Daruvala runder top seks af. Længere nede bliver der ganske givet action i morgen, for titelkombattanten Robert Shwartzman starter som nier, mens Yuki Tsunoda og Mick Schumacher, der også er ret så involverede i titelkampen, skal åbne fra 11. og 15. position respektivt.

F3: Frederik Vesti starter som nummer tre


Mens Lundgaard åbner fra pole i F2, så står Frederik Vesti også med en fornuftig hånd forud for weekendens afgørende sæsonfinale i Formel 3 på Mugello.

Vesti starter som nummer tre, efter han var blandt de få kørere, som sent i sessionen formåede at forbedre tiden. Således sprang Vesti fra 11. til 4. bedste tid i sit sidste forsøg. Bedre endnu blev det for Vesti, da Logan Sargeant, som ellers kvalificerede sig som toer, har tre pladsers straf med sig fra Monza. Dermed starter Sargeant som femmer og Vesti som treer i morgen.

Trident og tyske Lirim Zendelli tog pole position, fulgt af Jake Hughes, Frederik Vesti, Enzo Fittipaldi og altså Logan Sargeant.

Mesterskabets førende kører, Oscar Piastri, starter som nummer 11, og har derfor rigeligt med arbejde foran sig lørdag.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: