Christian Rasmussen: – Rart at få et godt sportscar-resultat til ERA

#18: Era Motorsport, ORECA LMP2 07, LMP2: Dwight Merriman, Ryan Dalziel, Connor Zilisch, Christian Rasmussen, podium,
Foto: IMSA/Jake Galstad/Michael Levitt

Christian Rasmussen skrev sig i den forgangne weekend ind i en ganske eksklusiv klub af danske kørere, som har vundet et Rolex Daytona på… Daytona. Og med sejren i LMP2 sikrede den nye, danske Indycar-kører sig sammen med Dwight Merriman, Ryan Dalziel og Connor Zilisch en fantastisk sæsonstart. Og det uagtet at LMP2 på Daytona er en helt, helt anden opgave end den, der venter Rasmussen i Indycar-premieren til marts.

– Det var sindssygt fedt at vinde! En sejr på Daytona er sådan én, som mange jager gennem en hel karriere – og de færreste får overhovedet lov at opleve at vinde det. Med den her sejr går jeg ind i en gruppe af meget få danske vindere på Daytona, og det er jeg super stolt af, siger en glad Christian Rasmussen, da Boxengasse fangede ham på telefonen fra USA.

Han endte med at få æren af at køre bilen i mål – i øvrigt i duel med Malthe Jakobsen, som kørte løbet til ende for Crowdstrike Racing og blev nummer to:

– Slutningen på løbet blev lidt mere spændende end den skulle have været. Jeg førte med cirka 15 sekunder før det sidste gule flag, og det landede lige før sidste stint. Det kostede mit forspring, men jeg følte omvendt, at jeg stadig havde gode kort på hånden – for vi gik jo alle i pit samtidigt og endte på samme strategi. Jeg kunne pitte først og kom først ud, så fra da af kunne jeg fokusere fuldt ud på at genvinde noget forspring til de her seks-syv sekunder, som det endte på. Det var rart at få et godt resultat til ERA efter vi havde en ret hård sæson i sportsvognene i fjor, forklarer han.

LMP2 i 2024-udgaven af Daytona blev meget, meget klassisk for Christian Rasmussen og ERA Motorsport. Hold liv i bilen, vær med fremme – og afgør det til sidst. Sidstnævnte fik Christian Rasmussen lov at gøre. Foto: IMSA

Travle forberedelser

Det er ingen hemmelighed, at forberedelserne til den nye sæson i Indycar er i fuld gang for Christian Rasmussen og Ed Carpenter Racing, men der blev plads til et nyt forsøg på Daytona med ERA Motorsport undervejs. Indycar-sæsonen nærmer sig imidlertid, og det betyder også, at januar har været pakket for Christian Rasmussen i USA:


– Indycar var jeg i forvejen i fuld gang med at forberede mig til inden Daytona, men det var et godt afbræk lige at tage det løb med. Vi havde en enkelt test i Homestead inden Daytona, og derudover er der masser af arbejde i simulatoren for mit vedkommende, siger han og tilføjer:

– Simulatoren fylder i det hele taget meget i programmet, for vi er som så mange andre også lidt begrænsede på virkelige testdage. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang i St. Petersburg til marts – og jeg har vist sagt det før, men jeg tror ikke helt, at det er gået op for mig endnu, at jeg skal køre Indycar nu. Det gør det nok først til premieren.., afrunder Christian Rasmussen med et smil.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: