Åben mesterskabskamp i DS3 Cup efter Jyllandsringen

IMG50685
Foto: DS3 Cup

Intet er endnu afgjort i årets DS3 Cup – det er status inden denne uges finale i serien på Padborg Park. DS3 Cup kører et skarpt dobbeltprogram som sæsonafslutning, og var i den forgangne weekend i aktion på Jyllandsringen, inden det denne weekend går løs på Padborg Park med afgørelsen på årets sæson.

Weekendens to løb på Jyllandsringen blev endnu en fight mellem de to mesterskabsførende – Kevin Brandsborg og Knut Eirik Knudsen. Og weekenden endte i ingen af de tos favør, for med henholdsvis én sejr og én andenplads til hver i den dansk/norske duel er der helt status quo inden denne weekends finale på mesterskabet. 

Tæt trafik på publikumslangsiden.

Til gengæld var der flere andre aktører, som lynede i weekendens løb på Jyllandsringen. I 1. heat kom Knut Eirik Knudsen godt afsted fra pole position og kunne etablere sig i spidsen fulgt af Kevin Brandsborg, mens Dennis Bannergård blev snurret rundt i andet sving og måtte se chancerne for et topresultat fordufte. 

Én der til gengæld havde fundet farten, var CMD Motorsports Nicolai Baltzer. Han skød frem i rækkerne efter at være startet som nummer syv, og efter få omgange var den gule #66 helt oppe bag Kevin Brandsborg og Knut Eirik Knudsen. 

Baltzer fik kantet sig forbi begge to og gik i føring, inden han endte i en duel med nordmanden og endte med at få kørt bagkofangeren af. Samtidigt gik bagklappen på Nicolai Baltzers racer op, og han kørte heatet til ende med en lidt spektaktulært udseende bil.


Nicolai Baltzer i forsvar mod Kevin Brandsborg efter bagklappen gik op…

Sammenstødet med Knudsen kostede et par pladser, og Baltzer tog derfor tredjepladsen, mens Knut Eirik Knudsen vandt heat 1 foran Kevin Brandsborg. 

Søndagens andet heat stod der til gengæld Kevin Brandsborg på. René Sevel Andersen startede forrest i kraft af en sjetteplads i det første heat, men der gik ikke mange omgange, inden det igen var Brandsborg mod Knudsen ude foran. Felix Heiberg tog tredjepladsen og dermed weekendens anden pokal med til Norge for TF Performance, mens Dennis Bannergård fik kæmpet sig tilbage og endte weekenden med en fjerdeplads foran Niklas Abrahamsen fra insight Racing. 

Med sejre til både Kevin Brandsborg og Knut Eirik Knudsen er status i den samlede stilling uændret i kampen om titlen – for der er stadig 13 points forspring til Kevin Brandsborg efter reglen om fratræk. 

Dennis Bannergård blev indblandet i en dyr snurretur i 1. heat, men kom stærkt igen.

I DS3 Cup stryger hver deltager de to dårligste løb for året – og det rammer afgjort Kevin Brandsborg hårdest, da han som én af de få har gennemført samtlige af sæsonens heats indtil nu, og den unge vestjyde har sågar kun én gang sluttet et heat uden for top 3 i år. 

Knut Eirik Knudsen havde derimod udfald på Rudskogen samt til Grand Prix Danmark på Jyllandsringen og stryger derfor nul point, mens Brandsborg afskriver hele 35 points og fører med sine 190 mod Knudsens 177. Dennis Bannergård er treer i mesterskabet med 133 og kan matematisk ikke længere nå titlen. 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: