Ring Djursland starter sæsonen med Super GT-ræs i weekenden

Foto: Boxengasse

Det er en travl forårssæson, hvis man er motorsportsfan. Siden udgangen af april måned har der været racerløb i en eller flere danske baneklasser – på op til tre forskellige baner i Skandinavien. I den kommende weekend er det Ring Djursland, som åbner portene til den lille kuperede racerbane, og blandt gæsterne er Super GT, Legend Car Cup og den populære Danish Endurance Championship-klasse.

For de flestes vedkommende bliver hovedattraktionen det store felt af Super GT-biler, hvor Kevin Rossel fører an i mesterskabet efter en flot første løbsweekend med Team Flexlease.nu/Strøjer Tegl. Vejlenseren lagde stærkt ud og understregede sin ambition om at tage titlen i år. Og hvor sidste års løb på Ring Djursland kostede både på point- og skadeskontoen, kan Rossel håbe på at heldet denne gang følger ham. Det bliver der brug for, for hverken Ole Petersen og Kevin Verner har tænkt sig at nøjes med deres anden- og tredjepladser.

Martin Andersen forventer at være tilbage i kampen om førstepladserne efter en utilfredsstillende sæsonstart. Foto: Boxengasse

Mikkel Mac kunne også have ønsket sig mere efter årets første Super GT-løb. Den tidligere Le Mans-kører samlede ikke nær det antal point sammen, som han havde gjort sig forhåbninger om, så der skal hentes mange point til mesterskabet, hvis ikke han allerede efter to løb skal være sat til vægs i pointstillingen. Det samme gælder i øvrigt sidste års mester, Martin Andersen, der slet ikke havde fart i bilen under den første løbsweekend. Efter sigende skulle de tekniske udfordringer være løst, og Viborg-køreren er klar til at kæmpe med om de forreste pladser på Ring Djursland.

I tiden mellem første og anden afdeling af mesterskabet har Neopixels Motorsport været flittige til at besøge Padborg Park. Mere banetid er hvad der skal til, når man som Phillip Lindberg tager et kæmpeskridt fra gokart til toppen af dansk banerace, og Nicki Pedersen har ladet sin neongule bil stå parkeret for at fokusere på at give sine erfaringer videre til sin protegé.

Ny weekend, nyt racerløb for Legend-feltet


Det er ikke mange dage siden, Legend Cars Cup-feltet var med ved Classic Race Aarhus. “Var med” er måske en overdrivelse; klassens tre heats var præget af safetycar-perioder og gule flag, så effektiv køretid var der ikke meget af. Den mest aktive kører havde efter weekenden tilbagelagt hele 26 minutters kørsel … lad os håbe at Ring Djursland er mere skånsom ved de små racere.

Det samme gælder for Youngtimer-klassen, som ligeledes var at opleve i de aarhusianske gader i sidste weekend. Omkring 40 biler er tilmeldt, så der bliver trængsel når YTCC-kørerne stiller til start.

Legend Cars Cup-klassen var plaget af uheld under Classic Race Aarhus. På Ring Djursland er feltet klar igen. Foto: Boxengasse

Man kan sige meget om DEC-klassen, men den mest nøjagtige beskrivelse vil nok være “et broget felt” – på banen vil man kunne opleve alt fra en Peugeot 106 til en fuldblods Lamborghini Super Tropheo EVO. I blandingen er også flere tidligere Super GT-biler, en Ferrari 430 Challenge og en TCR-bil, så der vil både være masser af overhalinger og indbyrdes kampe i de fire DEC-divisioner.

Tilbage til rødderne

På Ring Djursland er der altid plads til græsrødderne, så weekenden byder også på Syver Race-klassen for Caterham-lignende kitcars med hysteriske motorcykelmotorer. En ægte entusiastklasse, hvor der både er plads til intens action på asfalten og kammeratskab i teltene mellem hvert heat. Og så har bilerne en herlig tendens til overstyring…

En uges pause er også rigeligt for det enorme Youngtimer-felt. Efter Classic Race Aarhus er de klar til at prøve kræfter med det djurslandske terræn. Foto: Boxengasse

En anden klasse, der heller ikke må undervurderes, er 1600 Challenge. 18 kørere er i skrivende stund tilmeldt løbet, og de små standardbiler byder ofte på god underholdning, for kørerne er ikke bange for at forsøge på overhalinger. En enkelt kendis er også med i feltet; Jimmy Bob Søgaard Jensen er efterhånden blevet berømt i hele riget for sine strittende langefingre, der gik viralt takket være Natholdet og Anders Breinholt.

Super GT-løbene vises på 6’eren fra kl. 14 til 16.15. Du kan også fange det online på streamingtjenesten Dplay. Det bedste er naturligvis at opleve løbet on location, og billetten kan du købe på Ring Djurslands hjemmeside.

Tidsplanen for weekenden finder du her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: