Super GT afløser DTC ved Copenhagen Historic Grand Prix

Foto: Boxengasse

I de sidste mange år har DTC-feltet været fast inventar til det københavnske byløb med drabelige dyster og utallige møder med betonklodserne som følge. For kørere og teams har det været en stor fjer i hatten overfor sponsorerne, som ellers har måttet fragte sig til de jyske baneanlæg for at se deres investeringer i aktion.

Det er slut nu. CHGP-organisationen har offentliggjort at det i 2019 bliver Super GT-klassen, som kommer på gæstevisit i de københavnske gader.

Kilder i sporten beretter, at der i de seneste uger har været forhandlet på højtryk mellem baner, klasser og DASU for at opnå enighed om 2019-kalenderen, og et af de stridende punkter var netop det københavnske gadeløb, som begge klasser havde lagt billet ind på. Med afgørelsen fra CHGP må det formodes at kalenderen for 2019 snart foreligger.

Adm. direktør i CHGP, Jens Peter Lange, udtaler i en pressemeddelelse:

– I CHGP-organisationen arbejder vi kontinuerligt på ikke kun at forbedre, men samtidig også variere programindholdet i weekenden. Det skal være med til at sikre den sportslige underholdning på racerbanen, samtidig med at vi, som arrangør, hele tiden er med til at nytænke vores koncept. Super GT Danmark bliver et flot supplement til vores i forvejen omfattende historiske racerprogram, og vil øge underholdningsværdien for alle vores gæster.


Uanset hvor neutral, man måtte forsøge at forholde sig til “Kampen om Kongeklassen” (navnet er hermed reserveret til en kommende helaftensfilm, red.), er det svært at komme omkring, at sønderjyderne efterhånden har nogle solide kort på hånden – særligt for kørere og teams med sjællandske interesser.

Derimod kan Super GT-kørerne med fordel begynde at lægge til side til lidt ekstra reservedele til deres biler. CHGP er historisk set hård ved materiellet – især hvis man kommer i berøring med betonen.

Om DTC’s nyligt annoncerede præmiepulje på mere end 200.000,- kan være et plaster på såret for kørerne, må tiden vise. Det er til gengæld sikkert at den kommende sæson i dansk banesport bliver én af dem, man kommer til at huske.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: