Tæt kamp i Supertourisme-toppen

På søndag bliver årets sidste mestre i dansk banesport fundet. Det sker på Padborg Park, og når der er gang i den på den sønderjyske racerbane er OK Mobil1 Danish Supertourisme fast inventar. Der er stor sandsynlighed for at der også bliver noget at se på, for mesterskabet er langt fra forbi – hele top 3 er stadigvæk i spil.

I front er Ole Pedersen, som har haft sin måske bedste sæson nogensinde. Resultaterne har været mere stabile end hidtil, og selvom mesterskabet er langt fra at være afgjort, kan han ved at holde sig fri af uheld og med et fornuftigt resultat kalde sig for mester anno 2018.

– Jeg er ret afslappet omkring finalen og hele situationen, fortæller Ole Pedersen, der har haft lommeregneren fremme hjemme i Bredebro:

– Hvis jeg kan holde mig blandt de otte bedste hen over weekenden, så skal Michelle, Kevin og Martin (Gatting, Verner og Andersen, red.) virkelig have heldet med sig for at tage mesterskabet fra mig. Jeg er lidt ramt af ikke at have flere nye dæk at bruge af, fordi jeg havde satset på flere regnvejrsløb igennem sæsonen, så det er ikke optimalt – men jeg tror ikke at det bliver et større problem end som så, forklarer han.

Ole Pedersen har 30 points forspring i mesterskabet inden finaleløbet. Foto: Boxengasse

Én af dem, som vil gøre alt for at fravriste ham titlen, er Michelle Gatting. På trods af at de to deler telt i paddocken er der dømt kamp i bedste Hamilton/Rosberg-stil. Michelle vil kæmpe hårdt for at hente de 30 point, som Ole Petersen er i front. Selv er hun meget rolig omkring den forestående weekend:


– Jeg føler egentlig ikke noget pres – udover fra mig selv. Det er min første sæson i DST, og det er Ole’s fjerde sæson, så den placering han har, burde han også være på, fortæller hun, og fortsætter:

– Sæsonen har på mange måder været svær, og jeg har 100% kørt om mesterskabet, undgået uheld, skader og andre ting som ikke kunne gavne mig i mesterskabet. Vi har dog haft et par uheldige tidstagninger som desværre har gjort at forspringet til Ole er blevet lidt højere.

Michelle har også en klar plan for weekenden – som til forveksling minder meget om Ole Pedersens:

– Mit fokus ligger på mig selv, og helt klart på hvordan vi får en ordentlig tidstagning. Hvis vi får det, er jeg ikke i tvivl om er det bliver super fedt, spændende og samtidig også meget tæt race, lover hun.

“Vi ønsker ikke at ødelægge noget for hinanden”

At de to førende kørere i mesterskabet er teamkammerater har i sæsonens løb kostet lidt knubs mellem de to. Bølgerne er gået højt, og Ole Pedersen synes at de interne udfordringer er blevet blæst op til “noget, det ikke er”:

– Vi har haft vores kontroverser på banen, og der har helt sikkert også været diskussioner undervejs i sæsonen. Men vi prøver egentlig at komme godt ud af det med hinanden. På banen er vi konkurrenter ligesom alle andre, og ingen af os ønsker at ødelægge noget for hinanden, siger han.

Michelle Gatting vil fokusere på sig selv frem for omgivelserne i kampen om mesterskabet. Foto: Boxengasse

Manden på tredjepladsen gør sjældent stort væsen af sig selv, men ikke desto mindre er der kun et enkelt point mellem Kevin Verner og Michelle Gatting. Især i efterårssæsonen har han leveret nogle flotte resultater, og skulle de to førnævnte kandidater få rodet sig ud i problemer, er han klar til at hente de point, der skal til.

– Jeg vil gøre hvad jeg kan for at få så mange point på kontoen som muligt denne weekend. Der vil uden tvivl blive kørt hårdt, men det hele gælder om at vælge de rigtige kampe og tage de rigtige huller når de byder sig. Så er jeg sikker på at jeg får en god weekend, lyder det optimistisk fra midtjyden, der efter løbet på Hockenheimring fandt årsagen til sin rædselsweekend ved Night Race. Rammen på bilen var blevet slået skæv efter en kollision ved løbet i Norge – og dér var årsagen til manglende fart i bilen:

– Vi kørte hele Night Race og hele løbet på Hockenheim med en skæv bil. Det kostede rigtigt dyrt i mesterskabsjagten da vi ikke kunne finde farten i bilen, fortæller Kevin Verner, fuld af forventning til et stærkt comeback til finaleløbet.

Jokeren i mesterskabskampen er Martin Andersen. På Ring Djursland havde han sat næsen op efter vigtige point i mesterskabskampen, men en teknisk udfordret weekend betød at der ikke kom mange point på kontoen. Nu har han 35 point op til Ole Petersens førsteplads, så mest realistisk er det nok at han jagter sølvet.

I virkeligheden kan jagten på andenpladsen vise sig at blive mest interessant – om ikke andet, så for publikum.

Hvis ikke du har planer om at se Supertourisme-finalen på pletten et stenkast nord for grænsen, kan du fange alle begivenhederne søndag eftermiddag fra kl. 13.00 på TV Syd’s hjemmeside: www.tvsyd.dk/live-tv

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: