Danish Karting League vil samle Gokartdanmark

Foto: Danish Karting League

I 2023 får dansk karting et nyt tilbud, som agter at samle kræfterne i sporten og skabe et nyt løbsformat, der gør gokart på konkurrenceplan mere tilgængeligt – for bredden og for eliten.

Initiativet bliver i 2023 til to endagesløb, der afvikles på henholdsvis Rødby Karting Ring og Vojens Motorsport Arena. Bag initiativet står Mads E. Hansen, der har sat sig for at forene sine erfaringer fra en lang karriere i dansk og europæisk karting til en ny rolle som løbspromotor i samarbejde med DASU.

– Vi sigter bredt med Danish Karting League, og jeg har fra start sat mig for, at løbene i Danish Karting League skal kunne byde på noget godt til alt fra de yngste til de, der kører klassiske gokarts, siger han og fortsætter:

– Karting i Danish Karting League bliver for folk i alle aldre. Aldersspændet bliver stort, og vi vil gerne sikre, at Danish Karting League er for kørere i alle aldre, også for dem over 35 i KZ2 Master. Samtidigt vil vi også gøre vores til sikre, at der bliver noget ekstra at komme efter for de nye i sporten. Derfor får Danish Karting League et rookie-område, hvor nye kørere kan få hjælp af erfarne kræfter og suge nogle erfaringer, forklarer Mads E. Hansen.

Mads E. Hansen står bag det nye initiativ, Danish Karting League. Foto: Danish Karting League

Nyt format

Formatet til Danish Karting League bliver uden fredagstræninger, og det bliver derfor muligt at køre løbene uden det koster fridage at være med. Inspirationen kommer ude fra Europa, tilføjer han:


– Vores motto er at karting skal være enkelt, simpelt og sjovt. Jeg har selv rejst med blandt andre Ward Racing og er gennem mange år blevet inspireret i både ind- og udland. Jeg vil gerne gøre mit til at dansk karting bliver mere tilgængeligt at starte ud i, og at vi samtidigt får sporten gjort ekstra attraktiv. Derfor har vi blandt andet også allieret os med en stribe spændende præmiesponsorer, som sikrer, at vi ikke blot kører om pokalerne i Danish Karting League i år, slår han fast.

Løbsformatet samler flere klasser i samme felter. IAME X30 Junior og X30 Senior kører hver for sig, mens KZ2 og KZ2 Master deler asfalt, og derudover kører de fire klassiske kartklasser også i samme felt.

Danish Karting League får til første løb i Rødby OK og de klassiske karts som gæsteklasser, og her kører OK Junior og OK hver for sig. Til årets anden afdeling, der køres i Vojens, er Micro 60 og Mini 60 gæsteklasserne.

Løbet byder på to træninger, én kvalifikation, to kvalifikationsheats og en finale per klasse. Det første løb bliver i Rødby den 15. april og er samtidigt en ideel træningsmulighed forud for CIK EM, der senere køres i netop Rødby. I den forbindelse kan OK og OK Junior-kørere lægge Danish Karting League-weekenden sammen med tre træningsdage den 12-14. april.

Samarbejde med IAME Denmark

Danish Karting Leagues to løb bliver desuden en del af mesterskabet i IAME Denmark. De to IAME-klasser, X30J og X30S, tæller nemlig til det danske mesterskab og til kampen om den samlede billet til IAME International Finals 2023.

– Vi er stolte og glade over at IAME Denmark er med ombord. Vi kom med en ny indgangsvinkel til karting, og blev fra første færd taget rigtig godt imod af Kim Dam og IAME. Det betyder rigtig meget for os, at vi allerede fra første løb kan byde på løb, der ikke bare er vores egen cup, men også medtællende i det store billede i IAME Denmark, afrunder Mads E. Hansen.

Danish Karting League køres den 15. april på Rødby Karting Ring samt den 2. september på Vojens Motorsport Arena. Danish Karting League er desuden medarrangør på DASU’s DIF DM og DASU Ungdomscup.

Se mere på https://danishkartingleague.dk/

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: