Norsk mesterskabsføring efter første DS3 Cup-weekend

Foto: DS3 Cup/Boxengasse/Kim Gripping, Jan Gripping, Niklas Majgaard

Norske Knut Eirik Knudsen kom samlet set bedst fra start i årets premiereweekend i DS3 Cup på Padborg Park. DS3 Cuppen er tilbage i en stærk opstilling, og med et felt på 14 kørere, som gerne skulle blive endnu større til næste løbsafdeling, er der lagt op til en spændende kamp om pokalerne i serien i år. 

Premieren bød på to heats på Padborg Park, hvor Kevin Brandsborg lagde ud med at tage pole position foran norske TF Performances to kørere, Knut Eirik Knudsen og Felix Heiberg. I lørdagens heat kom Brandsborg umiddelbart også bedst fra start, mens ét af klassens nye navne, Dennis Bannergaard også skød godt frem fra start og kørte sig fra fjerde- til andenpladsen inden en safetycar kom på banen, fordi Morten Jespersen knak en trækaksel ved starten og derfor gik i stå midt på start/mål-langsiden.

Tæt fight mellem Felix Heiberg og Dennis Bannergaard. Foto: DS3 Cup/Boxengasse

Genstarten kom Kevin Brandsborg klart bedst ud af, og slog hurtigt et forspring til Bannergaard og de to norske biler – fulgt af CMD Motorsports René Sevel og Nicolai Baltzer.

Men som heatet gik, så fik Knut Eirik Knudsen for alvor fart i bilen, og fik først hentet Dennis Bannergaard og fik efter en længere fight sat en flot overhaling ind for enden af Padborg Parks langside. Senere endte Bannergaard i endnu en duel med norsk modstander, for også Felix Heiberg fik klemt sig forbi til en tredjeplads.

Kevin Brandsborg endte også med at krydse målstregen først, men fik efterfølgende 20 sekunders straf for en overhaling i gul flagzone. Det sendte Brandsborg ned som firer, hvorfor Knut Eirik Knudsen kunne føre an i en 1-2-sejr til TF Performance foran Dennis Bannergaard, der debuterede i DS3 Cup med en podieplads. 


Firer blev Kevin Brandsborg efter sin straf, mens Nicolai Baltzer og Mickey Jensen rundede top seks af i årets første heat.

Kevin Brandsborg fik søndag revanche for straffen, som lørdag kostede ham heatsejren. Søndagens sejr sender ham op som nummer to i den samlede stilling. Foto: DS3 Cup/Boxengasse

Revanche til Kevin Brandsborg

Søndagens heat startede med Mickey Jensen på pole position i kraft af lørdagens sjetteplads, men der gik ikke længe, før specielt Kevin Brandsborg skød frem og fik slået fast, at lørdagens straf skulle revancheres. 

Vardenseren skød hurtigt frem i front, mens TF Performances Knut Eirik Knudsen og Felix Heiberg satte alle sejl til fra femte og sjette startposition. 

De to norske kørere kom godt frem og endte først i duel med Dennis Bannergaard, siden Nicolai Baltzer og til sidst Mickey Jensen. Herefter gik jagten på Kevin Brandsborg og føringen i løbet, mens der bag dem udbrød en nærmest lokal kamp i kampen.

Mickey Jensen, Nicolai Baltzer og René Sevel endte nemlig i en direkte duel, og trioen har alle forbindelser til Brædstrup og omegn idet både CMD Motorsport og Mickey Jensens Brædstrup Motor Co. har base her. 

Mickey Jensen fik hurtigt selskab i finalen, som han startede fra pole position. Foto: DS3 Cup/Boxengasse

Kevin Brandsborg holdt føringen til mål og tog dermed sæsonens første finalesejr foran Knut Eirik Knudsen og Felix Heiberg, mens René Sevel tog stikket i den interne duel i Brædstrup. 

Morten Jespersen leverede søndag et flot comeback efter han lørdag måtte udgå med en knækket trækaksel. Jespersen kørte sig op fra 13. til sjettepladsen, mens Dennis Bannergaard og Linda Vekka runder top otte af. 

Det efterlader Knut Eirik Knudsen i føring for mesterskabet med 45 point foran Kevin Brandsborg med 40 og Felix Heiberg med 37. 

DS3 Cup er på banen igen om tre uger, når det går løs den 28-29. maj på Ring Djursland.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: