Tæt sæsonfinale i vente for TCR Denmark på Jyllandsringen

Foto: TCR Denmark

Det er for alvor afgørelsens time i TCR Denmark. Kasper H. Jensen og GMB Motorsport kom senest stærkt tilbage til Night Race i Padborg efter et skidt Grand Prix Danmark – og løbene i september betød samtidigt også, at der er lagt op til en neglebider af en finalesøndag omkring alle tre podiepladser i årets danske mesterskab.

Kasper H. Jensen kommer til finalen med en føring på 23 point ned til Nicolai Sylvest på andenpladsen, mens bare ét point skiller Sylvest og Mike Halder på tredjepladsen.

Og med fortsat 81 point at køre om i sæsonens sidste weekend er der således alt at kæmpe for i en titelkamp, hvor det store slag om DM-titlen for 2022 skal stå. Udenfor skamlen er der også en kamp linet op om årets fjerdeplads. Det bliver en duel mellem Jacob Mathiassen og Gustav Birch, og her er der blot fem points forspring i Mathiassens favør før weekenden.

Nicolai Sylvest og Green Development havde en pæn pointhøst i årets næstsidste løbsweekend, og har for alvor meldt sig ind i podiekampen, hvor Sylvest kommer til finalen som nummer to i mesterskabet.

René Povlsen nærmer sig sin anden Trofeo-titel

I Trofeo er titel-duellen til gengæld nede på to kandidater efter René Povlsen og Meteor Racing tog et stort skridt i retning af mesterskabet ved at køre et hattrick hjem til Night Race på Padborg Park. Tre sejre i tre heats har bragt René Povlsen op på samlet 180 point – og det betyder kort fortalt, at kun Kenn Bach kan udfordre ham i Trofeo. Allan Kristensen på tredjepladsen er sikker på at blive minimum bronzevinder i klassen, og kan samtidigt godt nå at drille Kenn Bach endnu.


Med et hattrick ved sidste måneds Night Race i Padborg lagde René Povlsen, her i #41, sig lunt i svinget i kampen om Trofeo-titlen.

I det samlede mesterskab kan Allan Kristensen helt teoretisk godt nå det endnu, men det er på marginalerne. Han er med sine 142 point 38 fra René Povlsens førsteplads, og der er 39 point på højkant.

Kenn Bach er med 151 point tættere på, men også han skal håbe på et par mirakler for at kunne lukke en difference på 29 point på søndag. René Povlsen står derfor med de klart bedste kort på hånden, og den midtjydske Audi-kører kan søndag sikre sig selv og Meteor Racing den anden Trofeo-titel i TCR Denmarks historie, da han også vandt i 2020 – dengang i Volkswagen Golf GTI TCR.

Ungdomstitlen tæt på for Sylvest og Green Development

Mens mesterskabet for teams allerede er afgjort med GMB Motorsport som mestre, så venter også afgørelsen i U25, hvor Nicolai Sylvest fører med 25 point ned til GMB’s Gustav Birch på andenpladsen. Der er samlet 39 point at hente på en perfekt weekend, og derfor er denne titel ikke endegyldigt afgjort.

Svenske TPR Motorsport har til årets finale forstærket sig med en tredje bil, som køres af Michelle Halder. Michelle slår normalt sine folder i TCR Europe, men i denne weekend stiller Michelle op side om side med bror Mike Halder, mens Anton Bergstrøm fuldender Honda-trioen.

Flere gæster er klar til finalen

Weekendens finale på Jyllandsringen bliver samtidigt også første løb for en stribe nye navne, som skal ud at prøve kræfter med serien. Vi har allerede introduceret Michelle Halder, der stiller op i en tredje bil fra TPR Motorsport denne weekend, og foruden besøget fra Tyskland er der også gæster fra Sverige i form af Christian Skaar og Calle Engman, der i denne sæson har slået deres folder i den svenske TCR-serie, STCC.

Skaar og Engman kører begge Audi RS3 LMS TCR, og det er i øvrigt også det største opbud af Audi-racere i TCR Denmarks historie, når i alt fire styk til start.

Det hele kan følges live søndag på www.youtube.com/tcrdenmark, hvor alle tre heats sendes direkte.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: