Efter en flot debutsæson er TCR Denmark klar til at deltage ved Classic Race Aarhus den 17.-19. september 2021.
Det sportslige program for den kommende udgave af Classic Race Aarhus er efterhånden ved at tage form, og som i de tidligere udgaver af racefestivalen rundt om Mindeparken i Aarhus bliver der tale om en historisk fortælling om motorsportens udvikling over flere årtier.
– Først på måneden indgik vi en aftale med SixtyFivers-klassen, som kommer til at præsentere nogle af de ældste biler ved næste års Classic Race Aarhus, og nu har vi også landet en aftale med TCR Denmark, som er Denmarks nyeste racerklasse, siger Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus.
– Klassen har netop afsluttet sin første sæson, og selv om den i sagens natur blev kortere end ønsket, er det virkelig en flot start, man har fået, så vi har ikke været i tvivl om, TCR Denmark også skulle med på løbsprogrammet til næste års Classic Race Aarhus.
Den nye ende af fortællingen
I TCR Denmark anvender man standardvogne som Honda Civic Type-R, Peugeot 308 TCR og Volkswagen Golf GTI, der er tunet og ombygget efter et fast internationalt reglement, som sikrer stor jævnbyrdighed mellem bilmodellerne. I sidste ende er det derfor kørerne, som afgør løbene, og med deltagere som den tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen og den seksdobbelte DTC-mester Casper Elgaard råder TCR Denmark over nogle af landets bedste.
– Vi er meget glade for, at vi kan præsentere klassen ved Classic Race Aarhus, og jeg ved, at alle vores kørere glæder sig til at køre på gadebanen i Aarhus, siger Martin Jensen, der er promotor for TCR Denmark.
– Flere af dem har jo tidligere kørt i Aarhus i tidligere sæsoner, og de ser frem til at vende tilbage, og jeg er overbevist om, at vi kommer til at levere noget godt og spændende race for publikum. Vi har fået en rigtig god start for klassen, hvor vi i debutsæsonen havde 16 biler ude at køre. Interessen for klassen er rigtig stor, så når vi til september skal køre Classic Race Aarhus, bliver det med et endnu større felt i TCR Denmark.
– Ved Classic Race Aarhus vil vi præsentere oplevelser for alle generationer i familien, siger Poul Dalsgaard og fortsætter:
– Det sker bl.a. ved at vise flere generationer af racerbiler, hvor TCR Denmark bliver det nyeste kapitel i den historiefortælling, vi vil give familierne, uanset om det er børn eller voksne. Overskuddet fra arrangementet går til arbejdet for børns trafiksikkerhed, og der bliver netop masser af aktiviteter for børn og unge ved næste års løb.
Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

One Comment

  1. Jette H Jørgensen 2. december 2020 at 15:46

    Det er super godt for Jan og vi vil med stor glæde følge med på skærmen derhjemme. Stort tillykke Jan Magnussen

    Svar

Leave a Reply