Kasper H. Jensen sejrer i stort drama på Ring Djursland

DjurslandPR-1
Foto: TCR Denmark/Kim Gripping/Niklas Majgaard/Jan Gripping

Den forsvarende mester i TCR Denmark løb med overskrifterne for finalesejren på Ring Djursland, men det blev i en weekend, hvor konkurrenter i flere bilmærker viste masser af fart.

Det gjaldt ikke mindst en stærkt kørende Nicolai Sylvest, der åbnede weekenden med at sætte sin Cupra fra Green Development på pole position.

Nicolai Sylvest endte med at sætte en stærk weekend sammen på Ring Djursland og er aktuel toer i mesterskabet. Foto: TCR Denmark

Dramaet var der til gengæld fra start i heat 1, for Nicolai Sylvest og Kasper H. Jensen, der startede som nummer et og to, fik begge en straf for tyvstarter. De kom imidlertid fint afsted, og Sylvest kunne hurtigt slå lidt afstand at tage sin strafbane på, mens forseelsen endte med at koste Kasper H. Jensen lidt terræn i starten.

Det lukkede Jacob Mathiassen og Michael Markussen forbi, og det var med til at grundlægge en rigtig god dag for Mathiassen og Insight Racing.

Første heat bød også på et vildt comeback, for Mike Halder startede sidst i kraft af sin afkørsel i lørdagens kvalifikation. Tyskeren kom til gengæld med et skarpt svar på tiltale, for han fløj frem i rækkerne og endte med en sjetteplads i et 1. heat, som også skabte en opsigtsvækkende grid for heat 2, hvor Kristian Sætheren fik pole position foran Steffen Larsen og Johnny Vejlebo.


Det hele blev også afbrudt undervejs da et sammenstød mellem Gustav Birch og Philip Lindberg endte med, at sidstnævntes Hyundai havnede i barrieren.

Philip Lindbergs weekend endte i 1. heat efter en tur i barrieren. Foto: TCR Denmark

Overraskelsen Steffen Larsen

Heat 2 blev først og fremmest en lejlighed for flere navne i Trofeo til at shine. Kristian Moe Sætheren fik ikke den bedste start på heatet, og måtte se sig passeret på første omgang af Steffen Larsen og Johnny Vejlebo.

En fremadstormende Kasper H. Jensen bragte sig hurtigt i spids, men Steffen Larsen holdt fast – først i kamp med Johnny Vejlebo, og efter en safetycarperiode også med Mike Halder, som heller ikke fandt en vej forbi Steffen Larsen før det ternede flag.

Steffen Larsen kørte et brag af et heat i heat 2, og sikrede sig siden andenpladsen i weekendens Trofeo. Foto: TCR Denmark

Heat 2 blev en sejr til Kasper H. Jensen foran Steffen Larsen og Mike Halder, mens Kristian Moe Sætheren genfandt farten og sikrede en fjerdeplads foran René Povlsen og Jacob Mathiassen.

Ny finalesejr til GMB Motorsport

I finaleheatet tog Kasper H. Jensen teten fra pole position og holdt en igen godt kørende Nicolai Sylvest fra toppen af podiet i et heat, der indledningsvist bød på en safetycar. I starten ramler Johnny Vejlebo og Kristian Sætheren sammen nede i feltet med det resultat, at nordmandens Alfa Romeo blev holdende midt på mållangsiden.

Det samlede podie på Ring Djursland. Foto: TCR Denmark

Ved genstarten fortsatte Kasper H. Jensen hvor han slap, og den forsvarende mester holdt føringen til det ternede flag – og årets anden finalesejr i streg, mens Nicolai Sylvest tog andenpladsen og Jacob Mathiassen rundede en god weekend af med en tredjeplads.

Jacob Mathiassens Alfa Romeo var med i masser af kampe gennem søndagen – det endte i en tur på skamlen.

I Trofeo tog René Povlsen finalesejren foran Steffen Larsen og Allan Kristensen, mens U25-sejren gik til Nicolai Sylvest i kraft af dennes samlede andenplads.


Champagnesprøjt på Trofeo-podiet – René Povlsen vinder foran Steffen Larsen og Allan Kristensen.

TCR Denmark er tilbage på FDM Jyllandsringen den 25-26. juni.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: