Danskerne skal på pointjagt i Abu Dhabi

Foto: Asian Le Mans Series

I morgen og lørdag skal vi allerede afgøre ét af årets første mesterskaber – og nok så vigtigt: Hvilke teams, der kva deres indsats i Asian Le Mans Series kan sikre sig en plads på startgridden til årets Le Mans som præmie. Det hele går løs fredag og lørdag. Fredag morgen fra 06.40 dansk tid er der kvalifikation, mens første løb starter fredag klokken 13.00 dansk tid. Vi følger naturligvis op med links til streaming her og på vores Facebook.

I Dubai sidste weekend var Nicki Thiim den dansker, der havde mest held med sig, da det i LMP2 blev til to tredjepladser med Phoenix Racing – men i denne weekend er Thiim ikke med tyske Phoenix Racing. Det er derimod et af Audis esser fra GT-racing, nemlig Kelvin van der Linde. Van der Linde overtager fra Thiim og deler i weekenden bil med Phoenix’ øvrige duo, nemlig Simon Trummer og Matthias Kaiser.

Phoenix Racing har skiftet ud i teamet til denne weekend. Nicki Thiim åbnede året med to ture på podiet i LMP2, men danskeren er til denne weekend taget hjem – i stedet giver Phoenix Racing tid i den varme stol til Kelvin van der Linde. Foto: Asian Le Mans Series

Feltets øvrige danske indslag har taget turen fra Dubai Autodrome til Yas Marina Circuit, og hvis vi lige skal runde LMP2 af, så ser det meget lovende ud for russiske G-Drive Racing, som takket være dobbeltsejr til #26 ligger suverænt i front og desuden har søsterbilen #25 den samlede andenplads inden weekendens afgørelse.

Jakobsens flotte sæsonstart

I LMP3 faldt roserne med rette i en lind strøm omkring Malthe Jakobsens præstationer i den forgangne weekend. Teenageren fra Thy fik endnu engang sat en streg under, at han er én af dem, man skal holde øje med i LMP3 i år, når European Le Mans Series kommer i gang til foråret. Her er Jakobsen også til start for RLR MSport.

Men thyboen fik en solid sæsonstart og var gang på gang lynende hurtig i Dubai – og har i øvrigt taget de tendenser med videre til nabolandet. RLR MSport var således tredjehurtigst i torsdagens første træning på Yas Marina og hurtigst i den anden.


I Dubai faldt planerne til gengæld sammen både lørdag og søndag på straffe og fejl fra medkørerne, men Malthe Jakobsen er helt sikkert klar til at køre stærkt i Abu Dhabi denne weekend.

Malthe Jakobsen og RLR MSport er nummer seks i den samlede stilling, der føres suverænt af United Autosports #23, som tog begge poles og vandt begge løb i Dubai. Sjettepladsen er i øvrigt delt med LMP3’s anden dansker, for Michael Jensen og CD Sport har nået samme pointantal.

Malthe Jakobsen leverede to pragtløb for RLR MSport, men det lykkedes ikke for det engelske team at veksle forarbejdet til sølvtøj. Den gode nyhed er, at der er to nye chancer denne weekend! Foto: Asian Le Mans Series

Ligeledes i LMP3 er en anden dansker i form af Michael Jensen, som kører for franske CD Sport. De rundede weekenden i Dubai af med en sjetteplads i klassen, og har umiddelbart vist rimelig fart i torsdagens træninger på Yas Marina Circuit.

Ny BOP stækker Porsche

I GT3 er der sket lidt siden sidste weekend. Porsches 911 GT3R-racere har alle fået en justering af Balance of Performance, og er for anden gang i sæsonen blevet gjort tungere. Denne gang med 15 kg, efter der stod et Porsche-team på toppen af podiet både lørdag og søndag på Dubai Autodrome.

De to biler i GT3 med danske islæt havde ikke det nemmeste løb i Dubai, men denne weekend er en ny chance for begge hold. Formula Racings Ferrari med Nicklas Nielsen, Johnny Laursen og Alessio Rovera såvel som japanske Car Guy Racing Ferrari med Mikkel Jensen i #57 havde to svære løb i Dubai og derfor masser at revanchere i denne weekend.

Formula Racings #60 ligger nummer otte samlet i mesterskabet, mens Car Guy er nummer ni.

Netop Car Guy Racing havde ikke rigtigt heldet med sig i Dubai, hvilket Mikkel Jensen forklarede i en pressemeddelelse:

– Sæsonens første weekend var hård ved os, hvilket skyldtes en blanding af manglende fart og en stribe ærgerlige fejl. Men det virker til, at ændringerne i BOP’en har givet os mere power, og samtidigt har vi brugt fejlene fra sidste weekend til at lægge det, der forhåbentlig er en bedre strategi.

Mikkel Jensen og japanske Car Guy Racing havde ikke rigtigt tur i den på Dubai Autodrome, men det japanske team er klar til at jagte point i denne weekend.

Kvalifikationsformatet fredag morgen dansk tid er desuden blevet ændret lidt i forhold til sidste fredag. Der køres kvalifikationer til begge løb – hver klasse får et kvarter til at sætte tiden til fredagens løb – så følger fem minutters pause og dernæst yderligere 15 minutter til at kvalificere sig til lørdagens løb. Det hele går løs 06.40.

Se med!

Kvalifikationen kan du se her – det er med start 06.40 dansk tid fredag:

Fredagens løb kan du fange her med start 13.00 og optakt fra 12.45 dansk tid:

 

Vil du se mere om Asian Le Mans Series, så har vi samlet en guide her:

Guide: Følg danskerne i Asian Le Mans Series 2021

Vil du gerne følge med i sportsvogne og formelbiler året igennem, så dækker vi det tæt her på Boxengasse.dk. Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste! 🙂

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: