Den forsvarende mester tog pole på Jyllandsringen

02102021JG_0761_original
Foto: TCR Denmark/Kim Gripping/Niklas Majgaard/Jan Gripping

Kasper H. Jensen og High on Cars Racing by Massive Motorsport har virkelig fået momentum i TCR Denmark – og lørdag eftermiddag kunne den forsvarende mester sikre sig et godt udgangspunkt til søndagens tre heats ved at tage pole position foran LM Racings Nicolai Sylvest og Jan Magnussen.

Lørdagen blev i det hele taget en solid succes for det østjyske Honda-team, for teamkollega Kenn Bach fulgte op på Kasper H. Jensens pole position ved at tage den fremmeste startposition i Trofeo-klassen, som Bach er i hård mesterskabskamp om.

Kvalifikationen blev i skarp modsætning til dagens træninger kørt i tørvejr, men med en vejrudsigt, som truer med regn over Jyllandsringen søndag, er der basis for ekstra spændende løb. Den truende regn på kortene til søndag er da også noget, som Kasper H. Jensen ikke kunne dy sig for at sende en bemærkning om:

– Det gik fantastisk i dag, men det var ikke et resultat vi rigtigt forventede. Vi fik bilerne til at fungere godt, og jeg gad egentligt godt se, hvad den kan på distancen i tørvejr, men sådan bliver det nok ikke. Jeg er spændt på starten i morgen, for når du holder forrest er du også den, der først ryger af – så jeg håber folk tænker sig om og ikke laver noget dumt nede i første sving, forklarer han.

LM Racing i stærkt comeback


Plads 2 og 3 på gridden tilfaldt LM Racing, som har rejst sig fra et forfærdeligt løb i Aarhus, hvor teamet endte med at køre hjem til Silkeborg med to smadrede biler. Et kæmpe arbejde er gået forud for at Jan Magnussen og Nicolai Sylvest kunne køre denne weekend på Jyllandsringen.

Et resultat, som Nicolai Sylvest er godt tilfreds med:

– Hele holdet har bare kæmpet igennem. Vi vidste ikke, om vi kunne komme ud at køre med begge biler, men det lykkedes med hårdt arbejde. Jeg er 100 procent tilfreds med kvalifikationen i dag. Kasper kørte superhurtigt, men med lidt regn i morgen er det noget helt andet, så jeg er klart optimist.

Teamchef Lars Mogensen fra LM Racing kunne tilfreds konstatere, at det hårde arbejde betalte sig. Begge biler er klar til kamp.

I den anden side af garagen mener Jan Magnussen til gengæld, at der nok var lidt mere at hente:

– Kvalifikationen var ikke perfekt for mig, men alt taget i betragtning med en ny-opbygget bil og at vi reelt brugte FP1 i dag til at køre en shakedown-test, så er det nok ikke skævt. Vi har også mest vægt med. Jeg var nødt til at satse for tidligt i kvalifikationen, og det kostede muligvis en smule for mig i dag, men Kasper og Nicolai gjorde det bare skidegodt i dag, og serien er så hård at du bare ikke er forrest, hvis du ikke rammer den, så sådan er det, siger Magnussen og tilføjer:

– Det er fedt, at vi kan give lidt igen på den kæmpestore indsats, som Lars og hele teamet har leveret for at få de her biler ud at køre. Jeg tror ikke der er andre i Danmark der havde kunnet klare at lave det arbejde, som de desværre har været igennem to gange i den her sæson. Super flot indsats, og jeg håber virkelig at kunne give dem noget godt igen i morgen, afrunder Jan Magnussen.

Firer i kvalifikationen blev Casper Elgaard for Peugeot, mens kvalifikationen blev en skuffelse for Peugeot-kollegaen Michael Markussen, der aktuelt er treer i stillingen. Markussen måtte i Q1 parkere sin bil med et teknisk problem og starter derfor sidst.

Kenn Bach topper i Trofeo

Femmer samlet og polesitter i Trofeo blev til gengæld Kenn Bach, som gjorde lørdagen til en stor succes for Massive Motorsport. Han får følgeskab af Insight Racings Jacob Mathiassen, der starter som nummer seks, mens Michael Carlsen og Gustav Birch runder top otte af.

Resultatet kom efter en generelt stærk lørdag for Kenn Bach:

– Vi er glade for vores biler i den her weekend. Det virker som om bilerne er lidt bedre i koldere vejr end i det helt varme. Det har vi set flere gange på Jyllandsringen, og jeg tror det er vejret og omstændighederne, der gør det, forklarer han.

De sidste to i Q2-kvalifikationen blev Louise Frost og René Povlsen.

TCR Denmark kan i morgen følges live på TV2 Sport X fra 13.45 – her sendes heat 1 forskudt, mens heat 2 og 3 kører live. 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: