Dennis Lind er ny mester i British GT!

Foto: British GT/SRO

Dennis Lind og Leo Machitski er årets mestre i British GT efter en nervepirrende sæsonfinale på Donington Park, hvor vejret på alle måder kom til at spille en rolle. Sæsonfinalen på Donington Park endte med en fjerdeplads for Lamborghinis dansk/russiske duo, men det var mere end op over, at titlen i stedet var endt hos RAM Racing og Mercedes’ Ian Loggie og Yelmer Buurman, som blot var én plads og et sekund fra at tage titlen, da de blev nummer to, mens løbet blev sæsonens første sejr for Enduro Motorsports Morgan Tilbrook og Marcus Clotton.

Lind og Machitski kom til finalen med 18,5 points forspring til netop Loggie og Buurman, som samtidigt havde udsigt til ti sekunders ekstra pitstoptid, som er British GT’s svar på succesballast. Samme gjaldt også for Michael Igoe og Phil Keen, som også var indenfor armslængde af titlen, og Lind/Machitski var derfor at regne som favoritter fra start. Men Donington Park og oktober måned er altid lig med uforudsigelighed – det startede med regn og tørrede op, så man kunne gå på slicks til stoppet midtvejs.

Klassisk, engelsk efterårsvejr til finalen på Donington Park. Foto: British GT

Dagen kom skidt fra land for Michael Igoe og WPI Lamborghinien, som spandt på første omgang i Old Hairpin, hvilket sendte Abba Racings Mercedes i spids af løbet, mens Leo Machitski åbnede søndagens finale i en duel med blandt andet Aston Martins Andrew Howard, som selv led den tort at snurre rundt efter en duel med Machitski. Med stoppet kom Dennis Lind ud som firer og kunne starte jagten på guldet, hvor Yelmer Buurman med 30 sekunders forspring var to pladser fra at kunne afgøre guldstriden på egen hånd.

Buurman kom op som toer efter Abba Racing-Mercedesen kørte bredt ved Redgate og lukkede Buurman forbi. Buurman nåede dog ikke længere og med det ternede flag var det derfor en kendsgerning at Dennis Lind og Leo Machitski er de nye mestre – det er første gang siden 2012 at et team med to kørere uden britisk pas vinder mesterskabet.

Lind og en glad Leo Machitski udveksler en håndkartoffel efter titlen kom i hus. Foto: British GT

I GT4 gik titlen til Will Burns og Gus Burton for Century Motorsport. Det britiske team, som tidligere år har haft Jacob Mathiassen på holdet, tog årets mesterskab til BMW med deres M4 GT4.


Dennis Lind: Det har været en rutsjebanetur

Den nye danske British GT-mester er selvsagt glad for titlen – men tøver heller ikke med at kalde 2021 i det engelske for lidt af en rutsjebane, hvor specielt Donington Park har spillet en hovedrolle. I sæsonens første besøg på den midtengelske bane gik det helt forfærdeligt for Lind og Machitski, der tidligt udgik.

– Det har været en rutsjebane af en sæson. Sidst på Donington Park udgik vi og tabte mange point ved det – og titelkampen blev utroligt tæt til sidst her. Vi vinder mesterskabet med bare to sejre, men vi har til gengæld været konstante, siger han og fortsætter:

– Jeg ved ikke, om jeg går så meget op i, at vi er de første ikke-engelske vindere siden 2012, men det her er en serie, som har banet vejen for masser af danske navne, og dét er en klub, som jeg synes det er sjovt at være en del af, fortæller han til Boxengasse.

British GT er bredt anerkendt som ét af de hårdeste nationale mesterskaber i GT-racing, og derfor mener Dennis Lind også, at weekendens titel som engelske mestre kan blive nøglen til mere.

– British GT er stærkt, og der er efterhånden et par muligheder på bordet. 2021 har generelt været et vildt år rent karrieremæssigt for mig, hvor der har været muligheder hos både Barwell og Audi i løbet af året – og mit indhop forleden på Sebring var heller ikke en skidt ting. Der er gang i meget nu, og den her titel er absolut en god måde at rejse sig på efter at være blevet droppet som fabrikskører i 2020, afrunder Dennis Lind.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: