Dennis Lind vinder British GT på SPA-Francorchamps

Foto: SRO/British GT

Dennis Lind tog her til eftermiddag sin første sejr nogensinde i British GT, da han sammen med makkeren Leo Machitski tog sejren i GT3-klassen på SPA-Francorchamps. Løbet i Belgien er British GT’s eneste udlandstur i år, og for flere biler blev det belgiske totimersløb en ret kort fornøjelse. Allerede på vej ned mod første sving var et større sammenstød som kostede deltagelsen for tre biler – og ikke mindst en tidlig safetycar.

Her blev RAM Racings Ian Loggie ramt af Richard Neary fra Team Abba Racing, og sammenstødet mellem de to Mercedes AMG GT3-racere sendte Neary på tværs af feltet, mens Loggie kunne køre lidt videre med et smadret baghjulsophæng. Sammenstødet endte også med at få konsekvenser længere nede i feltet, da Neary blev ramt af andre biler, så i alt fire biler udgik.

Starten på løbet blev et værre kaos, da de to Mercedes-racere fra RAM Racing og Team ABBA Racing ramlede sammen midt i den rullende start.

Alt det var Leo Machitski i Barwell Motorsports Lamborghinien ude foran helt fri af. Russeren startede raceren fra pole position efter et flot stykke arbejde sammen med Dennis Lind lørdag – og i spids blev bilen gennem de to timer, hvor Lind som de øvrige Pro-kørere tog over midtvejs. Her kunne Lind køre ud fra skiftet med 55 minutter igen og genindtage føringen – som holdt hele vejen til det ternede flag og ikke mindst danskerens første sejr i British GT.

Dermed fik Lind og Machitski også revanche for en mildest talt forfærdelig weekend på Donington sidste gang, hvor Machitski blev indblandet i et sammenstød i første sving og løbet derfor fik en ende før det rigtigt var i gang. Sejren betyder samtidigt, at Lind og Machitski har meldt sig ind i titelkampen igen.

Du kan se eller gense løbet her:


Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: