DM i Karting afgøres i Rødby i weekenden!

Foto: Danish Karting League/Niklas Majgaard/Boxengasse

Det er tid til det helt store slag i dansk karting – i næste weekend, den 10-11. august, skal årets danmarksmestre i gokart findes på Rødby Karting Ring, når det går løs med Niva Byg & Montage DM i Karting.

I karting afvikles DM over én weekend, og med fem klasser og over 110 kørere til start bliver der kamp om titlerne. Specielt er DM-titlerne i klasserne OK Junior, DASU Senior og topklassen KZ2 dem, der bliver særdeles stor rift om.

I KZ2 køres der om DM-titlen under Danmarks Idrætsforbund, DIF, og her er også en skarp førstepræmie til årets mester, for vedkommende vinder også en fri deltagelse til VM i KZ2, når det køres i oktober i Portugal.

DM-finalen i KZ2 bød sidste år på et stort deltagertal og vejrmæssigt kaos, da finalen dengang startede i tørvejr og endte i et mindre skybrud – et sæt vejrfænomener, som Victor Wolfsohn håndterede til UG og tog 2023-titlen i. 

Køreren fra københavnske LUG er naturligvis klar til titelforsvaret i Rødby, men kan se frem til skarp modstand. 27 er klar i KZ2, og feltet tæller blandt andet hele top tre i Danish Karting League i kraft af Rasmus Haugaard, Andreas Falch og Julius Lassen, mens blandt andre LMP3-kører Sebastian Gravlund også er klar til en ny DM-dyst. 


Den største klasse målt på deltagertal bliver DASU Senior. Her kommer Luca Magnussen til Rødby som regerende mester, og også han kan se frem til solid modstand i mesterskabets største felt. 39 er klar til mesterskabsduel i DASU Senior, og feltet tæller en lang række fremadstormende talenter, som enten kører kart på fuld tid eller er i gang med transitionen til bilsport. Det gælder fx Alba Hurup Larsen, der vandt Ferraris Girls on Track-program, og derudover finder vi blandt andre også  Sebastian Bach, som slår sine folder i Nordic4, og brødrene Casper og Tobias Normann, der sideløbende med karting også er i DS3 Cup. 

Foruden DASU Senior er der også titler på spil i OK Junior, Mini 60 og Micro 60 – og på tværs af klasserne køres der foruden den officielle DM-titel også om store præmier. 

I DASU Senior er der for eksempel en halv testdag på højkant i Danmarks førende klasse for formelbiler, Nordic4, mens den nye DIF-Danmarksmester i KZ2 vinder en gratis deltagelse til VM. Det køres i Portimao i Portugal til oktober. 

 

Niva Byg & Montage DM i Karting kan følges live på JFM Play på søndag den 11. august fra klokken 11.45. Finalerne sendes på JFM Play på nedenstående link og kan desuden findes på Sport Live i TV.

https://jfmplay.dk/video/live-sport/livestream/eed245c8-3e2d-4c7d-b9de-0821b0631413

Skulle du have lyst til at se det fra første parket, så er der fri entré begge dage på Rødby Karting Ring, Færgevej 26, 4970 Rødby.

DM i Karting/Danish Karting League

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: