Dobbelt dansk hos Allied Racing i GT4 Europe

timthumb kopier
Foto: SRO/GT4Europe

Tyske Allied Racing har efterhånden haft en del danske navne i stalden over de seneste år, og til den kommende sæson i GT4 European Series er det tyske team klar med to nye danske navne, som er klar til at kaste sig over en europæisk satsning. Mens Alexander Hartvig fortsætter efter at have kørt med teamet i ADAC GT4 Germany såvel som i GT4 Europe i fjor, så er Oskar Kristensen ny på teamet og kommer i år til at tage springet direkte fra karting til teamets Porsche 718 Cayman GT4-racer. Det er et valg, som er lidt vildere end det, som Oskar Kristensen i første omgang havde sat sig for, forklarer han til Boxengasse:

– Det er et ret stort spring lige at gå fra karting til GT4, men det føltes bare rigtigt fra første test, og derfra begyndte det hurtigt at nærme sig en plan. Vi har arbejdet på den her deal over vinteren, for vi var til sæsonfinalen på Hockenheim sidste år for at se Bastian Buus køre den tyske finale i Carrera Cup med netop Allied, og det var også der, vi fik startet snakken med teamejer Jan Kasperlik, forklarer Oskar Kristensen.

Det, som gør Allied Racing ekstra attraktivt for danske talenter er teamets akademi, som Oskar Kristensen har været en del af gennem vinteren.

– Akademiet skulle jeg med videre på i år, og vi startede året med en test på Portimao, hvor vi lige har været. Egentligt var det meningen, at jeg bare skulle teste i GT4 i år, men jeg fandt mig hurtigt tilpas på Portimao og lærte en masse om hvad der skal til i bil kontra kart. Det er to ret forskellige opgaver, men i sidste ende handler det jo om det samme, forklarer han og tilføjer:

– Det var en vildt fed oplevelse at skifte over i bilen. Jeg fik en virkelig god fornemmelse af den, og at det så samtidigt også gik godt til testen var ikke mindre vigtigt. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med serien sammen med min medkører Jordan Wallace her om en måneds tid, afrunder Oskar Kristensen om sæsonen, der snart starter.


Allied Racings lineup er sat sådan, at Oskar Kristensen debuterer i Pro/Am-kategorien sammen med amerikanske Jordan Wallace, mens Alexander Hartvig deler med et andet nyt Allied-navn i Nathan Schaap. Hartvig og Schaap skal køre i GT4 European Series’ Silver Cup i denne sæson. Alle sæsonens løb er på to gange 60 minutter med kørerskift.

Husk, at du får alt om motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret!

Boxengasse Kart Night – Odense Gokart Hal

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: