Dobbelt dansk på skamlen i Lamborghinis verdensfinale

Foto: Lamborghini

Lamborghinis rangstige indenfor sportscars er om nogen i stor vækst i tiden, og traditionen tro var der i denne weekend verdensfinale i Lamborghini Super Trofeo på italienske Valleunga – og det blev med flere af de danske aktører med helt fremme i Pro og Pro/Am-kategorierne. Super Trofeo er i øvrigt tidligere her i november blevet præsenteret som én af supportklasserne til næste års Le Mans, så mon ikke vi også får et par danske kørere i aktion i dén serie til næste års Le Mans.

Start foran over 10.000 tilskuere på Vallelunga. Foto: Lamborghini

Det hele endte med dobbelt sejr for Frederik Schandorff, som samtidigt også sikrede sig sit andet VM under Lamborghinis faner. Østjyden vandt titlen i Super Trofeo i 2019 og gentog søndag bedriften i Pro/AM kategorien sammen med Alex Au og Target Racing. Men finalen på Vallelunga endte også på skamlen for danske Largim Ali, der rundede sæsonen af med sejr i søndagens finaleløb.

VM-finalen afgøres over to løb, og det blev to højdramatiske af slagsen. Pole position i race 1 havde Amauray Bonduel, og han holdt den til mål, mens der var god kamp om resten af podiet, hvor Brendon Leitch fik bragt sig frem som toer foran franske Loris Cabirou/Stephane Tribaudini efter en sen kamp mellem de to biler – og i Pro/AM var der fuld action for pengene fra Frederik Schandorff og Alex Au. De startede langt nede og fandt vej gennem en masse kaos til føring og senere sejr med en samlet niendeplads i førsteløbet, mens Patrik Matthiesen og Largim Ali endte som nummer 21 og 33 på en lidt tung lørdag for de to, som begge satte tid til, da der kom en safetycar kort før pitvinduet og skabte en pæn mængde forvirring ned gennem rækkerne.

Frederik Schandorff og Alex Au har ikke haft den bedste sæson i den europæiske Lamborghini Super Trofeo, men verdensfinalen blev en skarp revanche med to sejre og VM-titlen i Pro/Am. Foto: Lamborghini

Ny sejr sikrede Schandorff ny VM-titel

Race 2 startede Bonduel atter fra pole position og forsvarede sig atter mod Cabirou og Leitch ned mod første sving, men der kom hurtigt en safetycar og samlede det hele sammen igen. I Pro/Am startede Frederik Schandorff fra pole position og kom afsted med føringen i behold, mens Largim Ali og siden Oliver Söderström fik sat gang i et stærkt avancement, og faktisk endte stopsekvensen og det følgende stint med at vende så meget op og ned på det hele, at Segu Luca kunne køre sejren generelt hjem foran Oliver Söderström og Largim Ali, mens Amaury Bonduel med tredjepladsen sikrede verdensmesterskabet.

I Pro/Am kom Schandorff godt afsted fra pole, men lå hurtigt i en skarp duel med Loris Spinelli, inden det lykkedes danskeren at slå hul op mod og efter stoppet, hvor Alex Au gjorde arbejdet færdigt og kørte weekendens anden sejr og VM-titlen hjem.


– Det var et mega godt ræs. Startede fra pole og havde Loris Spinelli i hælene hele tiden – og jeg kunne bare se, at jeg var ved at slå ham, for pludselig kunne jeg finde en tiendedel eller to hver omgang – og da vidste jeg, vi havde farten til at gøre det. Jeg skulle bare lave så meget afstand, at han ikke kunne lave et crazy forsøg på mig, for vi havde alt at tabe og de havde alt at vinde, sagde Schandorff efterfølgende til Lamborghini.

Amaury Bonduel jublede med rette over at køre titlen hjem. Foto: Lamborghini

Patrik Matthiesen og Leipert Motorsport havde langt hen ad vejen bedre fat i VM-finalen i søndagens løb, men efter en god start til sønderjyden tog Yury Wagner over i bilen og fortsatte avancementet – indtil en konkurrent missede sit bremsepunkt og endte med at køre Wagner af banen. Det kostede i omegnen af 15 placeringer og muligheden for at runde sæsonen af med et godt resultat for Matthiesen og Leipert Motorsport.

Patrik Matthiesen og Leipert Motorsport havde god fart på om søndagen, men blev noget uheldigt ofre for en andens fejl. Foto: Leipert Motorsport

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: