Dobbelt op venter i Nürburgring Langstrecken Serie

Foto: NLS/Porsche AG/David Neubarth

Nürburgring Langstrecken Serie fik forleden premiere – og i denne weekend fortsætter det ganske kompakte program i det tyske med to løb på én weekend. NLS 2 og NLS 3 er nemlig begge firetimersløb, som køres henholdsvis lørdag og søndag i denne weekend.

For feltets danske islæt bliver det et par løb med blandede indstillinger, for mens nogle skal ud at fortsætte sejrsstimen, så er der andre, som i den grad er på jagt efter revanchen.

Mest fremtrædende i den sidste kategori er utvivlsomt Michael Christensen og Porsche-teamet Frikadelli Racing i SP9-klassen. Sidste gang nåede den rød/hvide Porsche 911 GT3R ikke engang at passere startstregen, da der gik ild i bilens ledningsnet. Derfor er der mere end lagt op til revanche for Porsches danske fabrikskører.

– Det kan kun blive bedre end sidst, hvor vi ikke engang nåede at krydse startstregen. Men jeg tror, det bliver svært at gøre sig gældende. Vi blev ramt af ændringer i BOP lige inden sidste løb, og mangler derfor 20 hestekræfter og kunne dengang se, at Porscherne har det svært på langsiderne. Men vi giver selvfølgelig alt, og så må vi se, siger han i en pressemeddelelse.

Michael Christensen og Frikadelli Racing har noget at revanchere i den kommende weekend. De nåede ikke engang til start i sæsonpremieren grundet en teknisk defekt. Foto: Porsche AG

I den anden ende af skalaen er Mikkel Jensen og Walkenhorst på jagt efter mere metal til pokalskabet. Sæsonpremieren endte med sejr til netop Jensen og BMW-teamet Walkenhorst, som fik den bedst tænkelige åbning på sæsonen. Derfor er der lagt op til mere, og BMW-teamet så ud til at være stærkt kørende på baggrund af løbet for to uger siden.


Ligeledes stærke var Haupt Racing Team Mercedes, og det var netop den Mercedes, som Mikkel Jensen og Walkenhorst kæmpede med helt til det sidste – inden Mercedes-teamet måtte indkassere en straf, da de ikke levede op til minimumskravet for, hvor længe bilen skal være i pit.

Mange teams bruger i øvrigt dobbeltløbet – det første i VLN/NLS’ historie – til at få nogle værdifulde kilometer i bilerne inden Nürburgring 24h. Derfor er det ikke alle, der har samme lineup både lørdag og søndag – og det gælder blandt andet Mikkel Jensen, der kun kører lørdagen. Samme gælder også Augusto Farfus hos Schnitzer BMW.

Walkenhorst har i øvrigt nye farver klar til denne weekend i stedet for den mørkeblå Playstation-bemaling.

https://www.instagram.com/p/CCbQTLThDWT/?igshid=h06ks0ni4amf

Mikkel Jensen kører kun lørdagens løb – søndag fortsætter britiske David Pittard og norske Christian Krognes. Foto: Jan Brucke/VLN

Flere danskere på jagt efter metal

Det andet danske islæt på podiet i NLS1 var Henrik Bollerslev fra WS Racing. Han ser frem til mere modstand denne gang til NLS2 og 3, hvor der er tre biler til start i SP8-klassen.

Det er i det hele taget et team, der emmer af optimisme, som stiller op denne gang. WS Racing blev ved NLS meget klogere på årets nye dæk, og klarede sig set over teamets biler rigtig godt. Derfor håber Henrik Bollerslev også, at der er mere at hente denne gang, forklarer han til Boxengasse:

– Vi er bestemt fortrøstningsfulde efter sidste gang, men vi ved også, at det bliver afgørende ikke at lave fejl. Jeg havde et lille intermezzo med en langsommere bil sidste gang – og selvom der ikke skete noget, som kostede tid, så er det bare stadig dyrt og dumt at køre ind i andre. Så det skal vi undgå – stabilitet skal der til, og så tror vi på et godt resultat.

Henrik Bollerslev kører sæsonen i denne Audi R8 GT4 sammen med tyske Niklas Kry og Carrie Schreiner. Foto: David Neubarth/WS Racing

Derudover er tre øvrige danskere til start. Nicolaj Møller Madsen er igen på plads i SP10/GT4 for Allied Racing GmbH, som kører Porsche Cayman GT4.

Derudover er to nye, danske ansigter med i SP3T, der er TCR-racere. Her er Kristian Jepsen og Jan Sørensen til start for tyske MSC Sinzig i en Audi RS3 LMS.

Begge løb kan ses live med engelsk kommentering på Youtube lørdag og søndag. Vi bringer en nyhed med direkte links så snart vi har dem.

Der er i øvrigt 155 biler til start lørdag og 141 søndag – og 29 af dem er i den hurtigste klasse SP9, som er GT3-racere.

Mikkel Jensen sejrer i premieren på Nürburgring Langstrecken Serie

Endelig tid til sæsonpremiere for Henrik Bollerslev i Nürburgring Langstrecken Serie

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: