Dobbeltsejr til Frikadelli i Nürburgring Langstrecken Serie – med flere danske klassesejre

Foto: VLN/NLS - Jan Brucke

Lørdag kom der til at stå Frikadelli Racing på det meste i sæsonens tredje afdeling af Nürburgring Langstrecken Serie, da det lokale team landede en stærk 1-2-sejr. En sejr, som samtidigt må siges at være en fantastisk hyldest til teamets nu afdøde medejer, Sabine Schmitz.

Sejren kom i land efter Frikadellis #30 med Earl Bamber ved rattet satte jagten ind fra første færd. Egentligt startede Team Schubert BMW med Alexander Sims fra pole, men han nåede dårligt nok ud på løbets tredje omgang før Bamber dykkede indenom i første sving, og så var Frikadellis ene racer i spidsen.

Nuerburgring Langstrecken-Serie 2021, 62. EIBACH ADAC ACAS Cup (2021-05-01): #30 – Earl Bamber, Mathieu Jaminet (Porsche 911 GT3 R) – SP9 Pro. Foto: Jan Brucke/VLN

Siden kom Frikadellis anden racer, #31 med Patrick Pilet og Maxime Martin også med i kampen, og gennem løbets midterste del bølgede føringen frem og tilbage mellem de to Frikadelli-Porscher og Falkens #4 Porsche. Også Michael Christensen og Manthey Racing kom frem til at kunne blande sig i topstriden efter en svær start, hvor de faldt lidt tilbage i løbets begyndelse.

I sidste ende blev Christensen tvunget til at lave en mindre fejl gennem Hatzenbach af Klaus Bachler, som kørte det sidste stint i Falken-raceren. Det var nok til at sikre Bachler tredjepladsen efter de to Frikadelli-racere, hvor #30 med Earl Bamber og Mathieu Jaminet vandt foran #31 med Pilet og Martin.

Michael Christensen og Manthey Racings #911 var i spil til en podieplads, men blev på sidste omgang snydt af en anden Porsche. Top fire i det generelle klassement var alle biler fra Porsche. Foto: Jan Brucke/VLN

Flere danske klassesejre


Mens det ikke lykkedes Michael Christensen og Manthey Racing at følge sejren fra sæsonens første løb op med en ny, så blev der til gengæld hentet danske pokaler i en stribe af de andre klasser. I V5 toppede Kaj Schubert og Lucas Daugaard en absolut godkendt sæsonstart med endnu en sejr, og den danske duo fra Porsche-teamet KRS Motorsport fører fortsat klassen efter de nu har vundet både NLS2 og NLS3. Schubert og Daugaard blev nummer 80 samlet.

En anden dansk kører, som endte med at stå øverst på skamlen lørdag eftermiddag er Nicolaj Møller-Madsen. Fynboen åbnede med NLS3 sin sæson på Nürburgring og endte med Allied Racing GmbH og Dennis Fetzer med at tage sejren i SP10-klassen i Allied Racings Porsche Cayman GT4. De blev nummer 33 generelt.

https://www.facebook.com/Mollermadsenfan/posts/307731954054956

Endelig blev det også til en pokal for Henrik Bollerslev og Four Motors, som i klassen for alternative brændstoffer, AT, tog andenpladsen og blev nummer 60 samlet.

VT2-klassen er tæt besat med danske kørere i år, og mens de sidste gang havde ganske blandet held, så fortsatte dét billede igen lørdag på Nürburgring. Bedste dansker i VT2 blev Christina Nielsen og WS Racing, som sammen med Pippa Mann og Matt Brookes tog 11. pladsen i klassen, efter de havde problemer med bilens affjedring som følge af et sammenstød.

De endte lige foran holdkammeraterne i #491, hvor Nicolaj Kandborg er en del af lineuppet. Kandborgs BMW 330i var godt med og var længe i spil til en plads i top 5, men en teknisk defekt mod slutningen blev dyr, og 13’er blev Team AVIA Sorg Rennsport, som har Rasmus Helmich på holdet. Også Helmichs bil havde tekniske problemer undervejs og de tabte undervejs tid på at en drivakselmanchet gik i stykker.

https://www.facebook.com/nicolajkandborg/posts/1816247415205343

I næste weekend er der kvalifikationsløb til årets ADAC Nürburgring 24h, som køres den 5-6. juni, mens der for NLS’ vedkommende er pause frem til NLS4, der køres den 26. juni.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: